X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

„Zimbru” a pierdut „bătălia” cu turcii de la „Osmanlispor”

22 iul. 2016,, 10:15   Sport
2319 0

„Zimbru” a pierdut „bătălia” cu turcii de la „Osmanlispor”
Foto: ligatv.com.tr

Fotbalul moldovenesc a rămas fără reprezentante în competițiile europene pentru sezonul 2016-2017. „Zimbru” Chișinău a fost ultima echipă care a rezistat în preliminariile Europa League, după ce a trecut de prima rundă în fața georgienilor de la „Chickhura”, dar visul chișinăuienilor s-a oprit în duelul cu turcii de la „Osmanlispor”.


„Zimbru” s-a deplasat la Ankara în plină instabilitate politică, după puciul eșuat împotriva lui Erdogan, iar presiunea s-a resimțit asupra delegației, care a stat cele două zile doar în hotel, prezentîndu-se numai la ședința tehnică dinaintea partidei, cît și la meciul propriu-zis.

În partida tur, disputată săptămîna trecută la Chișinău, cele două echipe au terminat la egalitate, 2-2, iar o victorie pentru oricare dintre cele două formații ar fi însemnat calificarea în următoarea rundă.

Turcii au început furibund jocul, iar în minutul 16 au beneficiat de o lovitură de la 11 m, transformată în gol de Umar. Peste alte 10 minute, același Umar dublează avantajul gazdelor.

După pauză, chișinăuienii nu au redresat jocul, tot turcii fiind cu inițiativa. Umar, care avea să devină omul meciului, a marcat al treilea gol pentru echipa sa, în minutul 50. Kilicaslan, în minutul 74, a înscris pentru 4-0, iar renumitul fotbalist român, fost jucător la „Steaua” București, Raul Rusescu, cu șapte minute înainte de finalul partidei, a marcat pentru 5-0, stabilind scorul final.

„Zimbru” pierde duelul cu „Osmanlispor” cu scorul general de 7-2 și părăsește competiția continentală, astfel Moldova rămîne fără reprezentante în Europa, după ce anterior „Dacia”, „Zaria” și „Sheriff” au fost eliminate.

Pentru microbiștii moldoveni urmează Divizia Națională, primele meciuri fiind programate pentru sîmbătă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?