Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Franța va proteja obiectivele turistice care ar putea fi ținta teroriștilor

18 iul. 2016,, 16:25   Externe
2015 1

Власти Франции усилят охрану туристических объектов после теракта в Ницце
Foto: tass.ru

Franța se va concentra vara aceasta pe protejarea posibilelor obiective ce ar putea deveni ținte ale teroriștilor, precum 'locațiile turistice, plajele și marile evenimente culturale și sportive' a declarat luni ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, citat de agenția EFE.


'Nu se poate garanta un risc zero. Trebuie să le spunem adevărul francezilor', a subliniat Cazeneuve după ce a participat la un Consiliu de miniștri restrâns ce a reunit sub conducerea președintelui Francois Hollande miniștrii cu atribuții în domeniul siguranței naționale.

Încercînd că combată criticile potrivit cărora guvernul nu a luat măsurile adecvate de securitate pentru a preveni atacul terorist de la Nisa, Cazeneuve a menționat că 'niciodată până acum Franța nu s-a confruntat cu o astfel de amenințare', o referire la grupările teroriste care infiltrează foști combatanți jihadiști în Franța și la așa-numiții 'lupi solitari' care acționează autonom fără să primească sprijin de la vreo grupare de acest fel.

Omologul său de la apărare, Jean-Yves Le Drian, a anunțat că avioanele franceze de bombardament au efectuat noaptea trecută o nouă incursiune împotriva grupării Statul Islamic (SI) pentru a 'eradica acest cancer' din Siria și Irak.

El s-a declarat convins că operațiunea antiteroristă 'Sentinelle', desfășurată de armată cu circa 10.000 de soldați pe teritoriul francez, 'protejează și descurajează'. 'Trebuie să progresăm în continuare în lupta implacabilă pe care o ducem înăuntrul și în afara' țării împotriva SI, a mai spus Le Drian despre gruparea ce a revendicat atacul executat Nisa de tunisianul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, deși deocamdată nu a fost confirmată vreo legătură între acesta din urmă și gruparea teroristă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?