Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4037

Pînă la finalizarea reparației străzii Alecsandri au rămas 220 de metri şi două săptămâni (VIDEO)

18 iul. 2016,, 12:30   Capitala
2706 0
До завершения ремонта улицы Александри осталось 220 метров
Foto: sputnik.md

Data finalizării lucrărilor de reparație a străzii Vasile Alecsandri din capitală s-a apropiat considerabil după ce în aprilie s-a comunicat despre planurile de a finaliza lucrările pînă în iarna anului curent.


Șeful Direcției transport și căi de comunicație a capitalei, Igor Gamrețchi, a anunțat la ședința operativă a serviciilor Primăriei din 18 iulie că spre sfîrșitul săptămînii curente carosabilul pe toată lungimea străzii Alecsandri va fi gata de exploatare, comunică NOI.md.

La momentul actual, lucrările de reparație pe strada Alecsandri sînt aproape de finalizare. Potrivit șefului Direcției transport a capitalei, drumarii pozează dalele de beton și amenajează trotuarele. „Lucrările se realizează pe ultimul sector cu lungimea de 220 de metri. A rămas cea mai complexă etapă de lucrări, care se referă la reabilitarea terasamentului pe carosabil și trotuarelor, unde anterior au fost defrișați arborii. Preconizăm să finalizăm lucrările pînă la sfîrșitul lui iulie”, a comunicat Gamrețchi.

Primarul Dorin Chirtoacă, la rîndul său, a declarat că după finalizarea lucrărilor nivelul terasamentului pe strada Alecsandri urmează să fie la același nivel cu gurile de canalizare. „În unele locuri au fost comise greșeli, unde stratul de asfalt este cu cîțiva centimetri mai înalt de gura de canalizare. Vreau să previn și să atrag atenția asupra faptului că nu trebuie înlăturat asfaltul și ridicat din nou pînă la nivelul necesar, cum s-a procedat în unele locuri. Aceste lucrări trebuie planificate din timp și realizate în conformitate cu documentația de proiect”, s-a adresat Chirtoacă lui Gamrețchi.

În aprilie Gamrețchi a comunicat că finalizarea lucrărilor de reparație a străzii Alecsandri va necesita mai mult de o jumătate de an. Atunci el a anunțat despre necesitatea reabilitării terasamentului, instalarea noilor piloni ai liniilor de transport a energiei electrice de-a lungul străzii, precum și a amenajării piețelor adiacente cu trotuare renovate pentru pietoni, parcări și piste pentru bicicliști.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?