X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4023

Militarii moldoveni participă la exerciţiul internaţional Sea Breeze 2016 din Ucraina

18 iul. 2016,, 12:00   Societate
2401 1
Молдавский воинский контингент принимает участие в учениях Sea Breeze 2016 в Украине
Foto: army.md

Un contingent de militari moldoveni participă la exerciţiul internaţional Sea Breeze 2016, început luni la centrul de instruire Șiroki Lan, regiunea Nikolaev, Ucraina.


Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Ministerului Apărării, exerciţiul este organizat de SUA şi va dura pînă la sfîrşitul lunii iulie. Contingentul moldovean este format din 40 de militari din Brigada de Infanterie Motorizată "Ştefan cel Mare", Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din Marele Stat Major.

Potrivit comandantului Comandamentului Forţe Terestre, colonelul Mihail Bucliş, în acest an, militarii moldoveni vor participa la exerciţiu cu şapte unităţi de tehnică militară de tip HMMWV.

Conform scenariului exerciţiului, militarii moldoveni vor fi implicaţi atît în antrenamentele din faza terestră a exerciţiului, care va avea loc la poligonul Șiroki Lan, cît şi în operaţiile amfibii, care se vor desfăşura pe Tendrovaia Kosa din Marea Neagră, precum şi în portul şi pe aerodromul din oraşul Ismail. Patru ofiţeri moldoveni vor activa în cadrul statului major al exerciţiului, dislocat în oraşul Odessa.

Sea Breeze este organizat de Statele Unite ale Americii, în comun cu Ucraina, şi are drept scop instruirea forţelor navale şi terestre ale celor două state, precum şi din ţările partenere, pentru creşterea interoperabilităţii şi consolidării securităţii regionale în bazinul Mării Negre. În acest an, exerciţiul reuneşte peste 1000 de militari din Bulgaria, Georgia, Regatul Unit al Marii Britanii, Republica Moldova, România, Ucraina, SUA, Suedia şi Turcia.

Exerciţiul Sea Breeze este unul tradiţional, fiind organizat în fiecare an. Moldova participă la acest exerciţiu din anul 2007.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?