Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Uciderea celor trei polițiști la Baton Rouge este "un act de lașitate", afirmă Barack Obama

17 iul. 2016,, 23:00   Externe
2356 1

Фото: lenta.ru

Moartea a trei polițiști împușcați duminică la Baton Rouge este "un act de lașitate", a declarat președintele american, Barack Obama, în opinia căruia "nimic nu poate justifica violența împotriva poliției", transmite AFP.

Barack Obama a recunoscut că nu se cunoaște motivul pentru care polițiștii au fost împușcați, însă a reamintit în mesajul său uciderea celor cinci agenți ai forțelor de ordine la Dallas (Texas), asasinați la 7 iulie de un veteran care dorea să îi răzbune pe negrii omorâți de poliție.

"Pentru a doua oară în două săptămîni, agenți de poliție, care în fiecare zi își pun viața în pericol pentru a o proteja pe a noastră, au fost uciși cu lașitate în timp ce își îndeplineau misiunea", a subliniat președintele într-un comunicat publicat de Casa Albă.


"Aceste atacuri asupra unor funcționari, împotriva statului de drept și societății civilizate, trebuie să înceteze", a adăugat el. Președintele SUA a pus la dispoziția autorităților din Louisiana mijloacele statului federal și a promis "că va fi făcută dreptate". Trei polițiști au fost omorâți și alți trei răniți duminică într-un schimb de focuri la Baton Rouge (Louisiana), potrivit șerifului local.

Această tragedie a avut loc în contextul unor tensiuni rasiale extrem de puternice provocate de uciderea de către poliție a unui bărbat de culoare la începutul lunii în capitala statului Louisiana.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?