X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

OSCE: Conferinţa din Bavaria va contribui la reglementarea transnistreană

15 iul. 2016,, 13:05   Politică
2027 1
ОБСЕ: Конференция в Баварии способствует достижению результата в приднестровском урегулировании
Foto: osce.org

OSCE consideră că conferinţa din Bavaria va contribui la obţinerea rezultatelor în procesul de reglementare a diferendului transnistrean, se menționează în comunicatul de presă al OSCE.


„Sînt fericit să spun că această conferinţă, reprezentînd o măsură de consolidare a încrederii în sprijinul procesului oficial, a reuşit să promoveze accentual pe procesul bazat pe rezultatele pe care preşedintele în exerciţiu din partea Germaniei şi partenerii noştri internaţionali îl consideră drept precondiţie pentru progres”, a spus la finele conferinţei reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Germaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Cord Meier-Klodt.

În mesaj se menţionează că conferinţa de două zile privind măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare transnistreană, desfăşurată în perioada 12-13 iulie 2016 în oraşul german Bad Reichenhall, a reunit reprezentanţi politici ai părţilor şi parteneri internaţionali ai formatului "5+2" "într-un cadru informal, pentru ca să discute provocările existente şi să promoveze măsurile de consolidare a încrederii care ar întări procesul".

OSCE aminteşte că "în ultimele cîteva luni a asistat la un dialog intensificat între părţi, care s-a datorat, într-o mare măsură, eforturilor şi consensului nemaipomenit între mediatori şi observatori". Pe parcursul negocierilor în formatul "5+2", desfăşurate la Berlin pe 2 şi 3 iunie, părţile s-au angajat să întreprindă în timpul stabilit paşi concreţi, inclusiv în domeniile ecologiei, educaţiei, transportului şi telecomunicaţiilor. "Dintre acele angajamente incluse în protocolul de la Berlin, părţile au finalizat un acord în domeniul ecologiei şi au făcut schimb de liste în legătură cu problema dosarelor penale", a spus Şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan.

"Cadrul informal al conferinţei bavareze le-a oferit părţilor o oportunitate unică ca să continue lucrul asupra acordurilor rămase, pentru ca să ofere oamenilor de pe ambele maluri beneficii importante şi să consolideze procesul de reglementare", se menţionează în comunicat. Conferinţa este o iniţiativă multianuală, finanţată de guvernul german, şi a fost organizată de către Misiunea OSCE în Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?