Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Usatîi: Autoritățile Moldovei trebuie să învețe din atentatul de la Nice

15 iul. 2016,, 12:25   Societate
4205 1
Усатый: Властям Молдовы надо извлечь урока из теракта в Ницце
Foto: staticflickr.com

„Este greu de imaginat ce bestie trebuie să fii, pentru a comite un asemenea act sîngeros fără precedent”


Astfel a reacționat la atacul terorist de amploare, produs în seara zilei de 14 iulie în Nice, primarul de Bălți, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, informează NOI.md.

„Tragedia oribilă din Nice a îngrozit întreaga lume. În urma atacului terorist au murit zeci de oameni nevinovați, care au ieșit seara cu familiile pentru a se bucura de focurile de artificii de sărbătoare. Multe persoane se află în stare gravă și probabil nu toți vor putea fi salvați. Cel mai strașnic este că autoritățile franceze au anunțat că printre victime sînt mulți copii. Este greu de imaginat ce bestie trebuie să fii, pentru a comite un asemenea act sîngeros fără precedent. Este foarte dureros”, a scris Usatîi pe rețelele de socializare.

Potrivit politicianului, în condițiile răspîndirii pericolului terorist în întreaga lume, autoritățile Moldovei demult trebuie să înțeleagă un lucru foarte important. „Acest atac terorist subliniază o dată în plus că în lupta cu terorismul nu trebuie să existe hotare naționale. Aici nu este loc pentru jocuri geopolitice, pentru confruntări de interese ale marilor puteri. Durerea și compasiunea pe care acum o simt milioane de oameni în toată lumea în legătură cu tragedia din Franța ne arată că numai prin unitate și consolidare lumea poate fi salvată de ciuma teroristă. A venit timpul să înțelegem și în Moldova că acum principala sarcină a politicienilor constă nu în divizare după vectorul de dezvoltare, ci unitatea întregului popor”, a conchis Usatîi.

Primarul Bălțului este unul din primii politicieni moldoveni care a reacționat la tragedia din Franța. Anterior a transmis condoleanțe premierul Pavel Filip. Președintele Nicolae Timofti, care a plecat astăzi în vacanță în România, deocamdată nu a avut o reacție oficială.

Atacul terorist în orașul francez Nice s-a produs ieri, seara tîrziu, după încheierea manifestațiilor de sărbătoare cu prilejul Zilei Naționale a Franței. Ppotrivit informațiilor parvenite, un șofer de camion și-a îndreptat intenționat mașina în mulțime, după care a deschis și focuri de armă. Teroristul este un originar tunisian din Nice. Pînă astăzi la ora 08.30 numărul morților a atins 84 de persoane, peste 100 de oameni au fost spitalizați cu diverse traumatisme.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?