Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Socialiștii îi acuză pe guvernanți de cenzurarea spațiului audiovizual

14 iul. 2016,, 14:05   Politică
2327 1

Socialiștii îi acuză pe guvernanți de cenzurarea spațiului audiovizual
Foto : noi.md

Modificările propuse de majoritatea parlamentară la Codul audiovizualului sînt menite să cenzureze spațiul mediatic din Moldova.


Cel puțin asta afirmă deputații socialiști, care se opun adoptării acestor modificări, informează NOI.md.

Potrivit lor, extinderea competențelor Consiliului Coordonator al Audiovizualului va duce la imixtiunea directă a acestuia în politica editorială a posturilor TV.

„Asta se numește în lumea civilizată cenzură – iar cenzură duce la totalitarism, atunci cînd impui prin lege unui post ce produse să prezinte și ce nu, ce trebuie să facă și ce nu. Vă îndemn să procedați europenește, asta înseamnă libertatea mass-mediei. Cetățeanul trebuie să aibă acces la informație, să se informeze din diverse surse – din Rusia, Româna și alte țări ale lumii, atunci cu siguranță vom avea cetățeni informați”, a explicat astăzi, în cadrul unor dezbateri publice deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

În replică, unul dintre autorii proiectului, democratul Sergiu Sîrbu, i-a reproșat deputatului lipsa de cunoaștere a proiectului. Potrivit lui, o parte dintre prevederile care au stîrnit nemulțumire sînt și astăzi în vigoare, însă nu se respectă de către radiodifuzori.


„Acei prieteni ai dumneavoastră care v-au scris aceste teze se pare că au fost dezinformați. Noi prevedem criterii noi ce țin de posibilitatea graduală de retragere a licenței de emisie, dacă un post de televiziune incită publicul la ură națională, rasială sau religioasă, incită la violență publică sau la schimbarea prin violență a orîndurii de stat. Orice post de televiziune care va recurge la asemenea acțiuni urmează a fi sancționat”, a punctat Sîrbu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?