X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

„Omar Cecenul”, un lider al Statului Islamic, ucis în Irak

14 iul. 2016,, 12:10   Externe
6000 0

ИГИЛ подтвердил смерть «военного министра» чеченца Умара Шишани
Foto: libertatea.ro

Omar al-Shishani, alias „Omar Cecenul”, unul dintre comandanţii grupării Statul Islamic, a fost ucis în Irak, a anunţat miercuri o agenţie de presă afiliată organizaţiei jihadiste, Amaq.


Agenția ce citează surse militare a informat că Omar al-Shishani și-a pierdut viața în „în orașul Sharqat în timp ce participa la lupta pentru respingerea campaniei militare împotriva orașului Mosul”, bastionul SI în nordul Irakului. Amaq nu precizează însă modul în care a fost ucis. Aceasta este o lovitură dură pentru grupare, în contextul unei intensificări a pregătirilor în vederea recuceririi oraşului irakian Mosul.

Cunoscut pentru barba sa deasă de culoare roșcată, Omar al-Shishani a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul organizației militare a SI, printre care cea de „ministru de război”, potrivit informațiilor prezentate de Pentagon.

În luna martie, oficiali americani au mai anunțat rănirea și ulterior decesul lui Omar al-Shishani, în urma unui raid aerian. Însă, de data aceasta este prima dată când organizația teroristă pare să-i confirme moartea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?