X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Oameni de afaceri din Moldova vor să realizeze proiecte comune în Cecenia

14 iul. 2016,, 10:00   Business
3838 3
Бизнесмены Молдовы хотят реализовать совместные проекты в Чечне
Foto: youtube.com

Un grup de oameni de afaceri din Republica Moldova au vizitat Cecenia, avînd planuri concrete de realizare a proiectelor investiționale în acest subiect al Federației Ruse.


Acest fapt a fost comunicat de mass-media din Republica Cecenă, care menționează că oamenii de afaceri din Moldova pentru început ar vrea să concretizeze, care dintre palnuri și proiecte au cea mai mare perspectivă, informează NOI.md.

După cum se menționează, în prima zi a vizitei oaspeții din Moldova au luat cunoștință de locurile de atracție din capitala cecenă, au mers la Muzeul care poartă numele primului președinte al Republicii Cecene Ahmat-Hagi Kadîrov, unde li s-a relatat despre viața și activitatea acestui eminent om politic și lider religios.

Următoarea destinație de interes pentru businessmenii din Moldova a fost stațiunea balneară Sernovodsk-Kavkazskii, unde oamenii de afaceri moldoveni au apreciat sălile de proceduri și au comunicat cu medicii. Ei au întreprins o excursie la moscheea centrală a localității Sernovodsk.

S-a specificat că pentru oaspeții din Moldova a prezentat un interes deosebit uzina de apă minerală cecenă, tehnologia și volumul producției fabricate.

După cum rezultă din informația mass-media a Republicii Cecene, investitorii din Moldova reprezintă companii care confecționează vestimentație și accesorii. Potrivit spuselor lor, ei sînt dispuși să împărtășească experiența de muncă partenerilor din Republica Cecenă.

- Noi sîntem pentru prima dată în Republica Cecenă. Pot spune cu siguranță că aceasta este o regiune calmă și favorabilă pentru dezvoltarea businessului. Bineînețeles, noi avem planuri și proiecte concrete, dar pentru început trebuie să ne orientăm, care dintre ele „vor prinde rădăcini” în regiunea noastră, ce va fi în perspectivă, a menționat Nicolae Cușnir, director general al întreprinderii din industria textilă „Șaltoianca”.

La rîndul său, Vladimir Selezniov, director general al Companiei „Infinititextil”, a specificat că oamenii de afaceri din Moldova de 20 de ani se situează cu succes pe locuri de top pe piața vest-europeană și americană. Unul dintre trendurile avansate este confecționarea vestimentației. „Noi sîntem dispuși să împărtășim experiența de muncă posibililor parteneri și asociați din Republica Cecenă”, a subliniat el.

Reprezentanții autorităților locale ale Ceceniei au relevat că în țară sînt create toate condițiile necesare pentru dezvoltarea businessului și trebuie atrași cît mai mulți investitori.

S-a comunicat că oamenii de afaceri din Moldova se vor afla în Cecenia cîteva zile. În această perioadă se va determina cel mai prioritar domeniu pentru investițiile lor. Alte detalii nu au fost date.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?