X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

Încălcarea regulilor de circulație îl va costa scump pe Chirtoacă

13 iul. 2016,, 18:30   Capitala
4105 3
Лихая езда Киртоакэ обойдётся ему в «копеечку»
Foto: omg.md

Recentul caz de încălcare a regulilor de circulație de către primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, pe străzile capitalei, a avut continuare în... organele de drept, informează NOI.md.


Surse din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare (INP), citate de realitatea.md, au recunoscut că „șoferul automobilului (Chirtoacă – nota red.) a ignorat Regulamentul circulației rutiere, prin care depășirea este interzisă pe trecerile de pietoni și în imediata apropiere înaite de acestea”. Potrivit INP, Dorin Chirtoacă urmează să se prezinte la Brigada de patrulare, unde îi va fi întocmit un proces verbal și se va decide asupra pedespei.

Primarul riscă amendă și puncte de penalizare. Conform Codului contravențional, pentru depășirea mijloacelor de transport și provocarea unei situații periculoase pentru alți participanți la trafic este prevăzută o amendă în mărime de la 20 pînă la 25 de unități convenționale (între 1010 și 1263 de lei) și trei puncte de penalizare.

Amintim că ieri, 12 iulie, postul „Realitatea TV” a difuzat imagini video din care se vede cum Dorin Chirtoacă în doar cîteva minute a încălcat mai multe reguli de circulație. Circulînd pe strada Sprincenoaia din capitală, primarul a depășit un automobil chiar pe trecerea de pietoni, după care a ocolit limitatorul de viteză și a ieșit pe banda de sens opus.


Anterior utilizatorii Internetului de nenumărate ori au publicat imagini din care se vede cum Dorin Chirtoacă sistematic încalcă regulile de circulație. Primarul a fost văzut la volan în timp ce vorbea la telefon, cînd circula în locuri nepermise și ignora regulile de securitate – conducea mașina fără cuplarea centurei de siguranță. În anul 2014, aflîndu-se la volan, primarul a lovit un cal.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?