Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Deputat: Politicienii din Moldova şi Ucraina "fac jocul lui Șevciuk"

13 iul. 2016,, 11:30   Politică
3487 2
Мнение: Политики Молдовы и Украины "подыгрывают лидеру Приднестровья"
Foto: moldova24.net

Politicienii de dreapta din Moldova şi Ucraina fac jocul liderului Transnistriei, Evgheni Şevciuk.


De asemenea opinie este deputatul Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, politologul Andrei Safonov.

El a scris pe reţelele de socializare că echipa lui Şevciuk, din momentul crizei valutare din primăvara anului 2016, "mizează pe acutizarea situaţiei social-economice din regiune".

"Există versiuni că scopul ei final este de a provoca proteste stradale cu introducerea situaţiei economice extraordinare şi anularea alegerilor prezidenţiale", a spus Safonov.

Potrivit lui, "holdingul "Sheriff", în pofida situaţiei dificile, a organizat livrarea carburanţilor în Transnistria".

"Pe rafturile magazinelor au început să apară produse. Acum a devenit mai dificil de organizat provocări în scopul anulării alegerilor. Dar nu s-a renunţat încă la idee. Imediat ce a fost reluat importul în Transnistria de produse alimentare şi carburanţi, a fost limitat importul de mărfuri pe cale ferată pe la "Cuciurgan". Totodată, Şevciuk şi anturajul lui nu au comentat. Acum s-a închis ultima "portiţă" feroviară – la Slobodca", constată el, comentînd decizia Ucrainei de a interzice importul de mărfuri accizabile prin staţia "Slobodca".

Deputatul se întreabă: oare situaţia dată nu este o înţelegere între cei care vor să rămînă la putere în Transnistria şi politicienii din statele vecine? "Este avantajos pentru Kiev şi Chişinău Şevciuk în postura de preşedinte? Este! Anume de el şi au nevoie. Deoarece este cel mai conciliant dintre politicieni în relaţiile cu Occidentul şi Moldova. Politica lui a "paşilor mici" este cea mai bună dovadă. Forţele care se opun Transnistriei vor să rupă de la Tiraspol noi paşi "mici" sau deja mari, atît timp cît actualul preşedinte este la putere", consideră Safonov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?