X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Subiectul delfinariului din Chișinău continuă: a fost sesizat Andrian Candu

23 iun. 2016,, 12:28   Societate
3212 0

Subiectul delfinariului din Chișinău continuă: a fost sesizat Andrian Candu
Foto: ipn.md

Zeci de organizații ecologice și de protecție a animalelor, artiști, savanți, jurnaliști și alți reprezentanți ai societății civile au cerut interzicerea importului și întreținerii mamiferelor marine pe teritoriul Republicii Moldova, se menționează într-un comunicat de presă difuzat de grupul Societatea Umană, citat de NOI.md.


Aceștia au semnat scrisori oficiale adresate președintelui Parlamentului, Andrian Candu, și ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, prin intermediul cărora vor să atragă atenția conducerii în legătură cu condițiile necesare de întreținere a delfinilor și a focilor în delfinariul deschis recent la Chișinău.

Semnatarii propun introducerea unei modificări la Legea regnului animal [Nr. 439 din 27.04.1995], care să stipuleze că ”la emiterea autorizației pentru importul și întreținerea în captivitate a animalelor se ia în considerare posibilitatea asigurării corespunderii condițiilor de întreținere și hrană a animalelor cu cele naturale. Importul și întreținerea pe teritoriul Republicii Moldova a mamiferelor vii de ordinul cetaceelor sînt interzise.”

Anterior, a fost depusă o cerere la Procuratura Anticorupţie cu solicitarea de a verifica în ce mod a fost emisă autorizația și a fost permisă activitatea delfinariului „Nemo”, în condițiile în care, potrivit apărătorilor animalelor, acolo nu sînt create condițiile necesare de întreținere a delfinilor și focilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?