Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Viorel Țopa: Lui Plahotniuc nu îi trebuie să fie condamnat Filat

8 iun. 2016,, 17:26   Politică
6246 4

Viorel Țopa: Lui Plahotniuc nu îi trebuie să fie condamnat Filat
Foto: publika.md

Omul de afaceri Viorel Țopa susține că urmărirea penală în dosarul Filat, va fi tergiversată la maxim iar asta ar putea dura ani de zile.


Despre aceasta a declarat Țopa în cadrul emisiunii Alb-Negru de la Unimedia, transmite NOI.md

“Va fi tergiversată la maxim urmărirea penală. Lui Plahotniuc nu îi trebuie să fie condamnat Filat, fiindcă sentința va deveni publică și toata lumea va rîde cînd o să vadă ce a scris Bețișor în dosar. Lui îi trebuie să îi închidă gura lui Filat. Asta este stația terminus. Nimeni nu urmărește alte efecte. Alte efecte ar însemna ca Filat să aibă acces la CEDO”, a spus Țopa.

Cît privește noțiunea de oligarh, atribuită lui Vlad Plahotniuc, acesta a spus “ Oligarh înseamnă persoana care își folosește influența în instituțiile statului în scopurile lui private. În Moldova nu exista al doilea oligarh, doar unul singur cu numele Plahotniuc sau Ulinici”. Totodată acesta a spus că a fost în relații cu Plahotniuc, fiind coacționari la o bancă.

Referindu-se la miliarul furat din Banca de Economii, înainte de a fi lichidată, omul de afaceri a spus că aceasta nu va fi returnat atîta timp cît toate instituțiile de drept în țară sînt dirijate de prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc. „Miliardul nu poate fi returnat înainte de ai scoate la iveală pe cei care au fost complici la furtul miliardul. Cu Procuratura actuală, cu justiția și CNA-ul actual, miliardul nu poate fi returnat. Acest lucru se va întîmpla cînd, instituțiile de drept vor reveni la activitatea normală. Problema este nu în faptul că nu poate fi găsit vinovatul în furtul miliardului, dar în faptul că nu este căutat” a conchis acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?