Vocea diasporei

280 de arbori de pe bd. Ștefan cel Mare trebuie să fie defrișați

280 de arbori de pe bd. Ștefan cel Mare trebuie să fie defrișați
На бульваре Штефана чел Маре планируют вырубить более 200 деревьев
Foto: bloknot-moldova.md

Circa 280 de arbori de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău trebuie să fie defrișați din motiv că sînt bolnavi, bătrîni și înclinați.


Potrivit responsabililor de la „Spații Verzi”, aceștia crează pericol pentru rețelele de comunicații și crează impedimente atunci când au loc lucrări de reparație fie a rețelelor sau a trotuarelor.

Din spusele lui Eliferii Haruţa, șeful Î. M. „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, deja de 30 de ani nu s-au mai efectuat lucrări în acest sens. Acesta susține totuși că arborii nu vor fi defrișați toți deodată.

Eliferii Haruţa susține cea mai poblematică zonă este tronsonul cuprins între strada Vasile Alecsandri și până la strada Mihai Vitezul.

Masa lemnoasă rezultată din arborii care vor fi tăiați va fi reutilizată.

Azi la primăria Chișinău s-au petrecut consultări publice la subiectiol defrișării arborilor de pe bulevardul central al capitalei. Ulterior urmează a fi stabilit un plan de defrișare a celor mai problematici arbori.

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

Сухов 8 iun. 2016,, 06:37

Он че охренел сколько лет этим деревьям. Куда гринпис смотрит. Этого чувырлу в отставку пока не наворотил как с отчестными дебил конченый.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load
PRIVESC EU
privesceu