Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sondaj: În 9 ani, Chirtoacă și-a irosit credibilitatea în fața chişinăuienilor (VIDEO)

7 iun. 2016,, 13:00   Capitala
5222 3
Опрос: Киртоакэ за 9 лет исчерпал кредит доверия кишинёвцев (ВИДЕО)
Foto: noi.md

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, se apropie de prima aniversare a celui de-al treilea mandat cu un nivel diminuat de credibilitate în rîndurile populaţiei.


Despre acest fapt se poate judeca după opinia respondenţilor chestionaţi în centrul Chişinăului de către echipa de filmare a portalului NOI.md. Majoritatea participanţilor la sondaj, în caz de organizare a referendumului, sînt gata să voteze demisia primarului general al capitalei. Au fost însă şi dintre cei care consideră că atacurile critice la adresa lui Chirtoacă sînt superficiale şi pentru unii constituie un mijloc de a cîştiga rating politic.

Reprezentantele sexului frumos au avut o părere unanimă că Dorin Chirtoacă nu a justificat încrederea orăşenilor. „Eu nu prea urmăresc politica, dar cred că între putere şi popor nu există înţelegere reciprocă. Chirtoacă nu face faţă administrării unui oraş întreg şi are neînţelegeri cu oamenii. Primarul şi echipa lui sînt acuzaţi de corupţie de mai multă lume? Cred că există motive. La referendum aş vota pentru demiterea lui”, şi-a împărtăşit opinia o tînără.

„Primarul nostru spune că el nu poartă răspundere pentru locţiitorii săi. Scuzaţi, dar pentru ce poartă el răspundere? Uitaţi-vă în jur și vedeți cît este de murdar oraşul nostru. Eu sînt pentru ca toţi oamenii să trăiască în pace şi să aibă loc acest referendum. Moldova noastră trebuie să prospere, nu să putrezească. Oamenii pleacă, tineretul pleacă. Încotro mergem? Este jignitor că m-am născut aici, sînt deja la pensie şi nu pot trăi decent”, ne-a relatat o femeie.

O altă femeie, care locuieşte la Chişinău mai mult de 40 de ani, crede că Chirtoacă nu este primarul potrivit pentru capitală. „Uitaţi-vă ce se face în oraş. Se poate așa ceva? A plouat, jumătate din Chişinău este inundat. A promis reparaţii pe strada Alecsandri. Ca rezultat, pretutindeni sînt gropi. El este o persoană incompetentă, în mod univoc aş vota demiterea lui”, a declarat ea.

Bărbaţii au avut opinii împărţite referitoare la viitorul primar general. „Chirtoacă este un primar bun, nimic rău pînă acum n-am văzut de la el. După părerea mea, drumurile la Chişinău sînt de calitate bună, pretutindeni sînt coşuri pentru fumători. Nu văd motive pentru pretenţii faţă de el. Consilierii municipali care cer demisia lui încearcă în acest mod să ajungă la putere. În Parlament este acelaşi haos. Tot încearcă să obţină putere mai mare”, a opinat un tînăr.

Cu acesta nu este de acord un bărbat în opinia căruia primarul se ocupă nu de oraş, ci de interesele sale în afaceri. „La noi în oraş pretutindeni este corupţie. De vină sînt primarul şi echipa lui. La fiecare colţ sînt chioşcuri care îi aparţin (indică chioşcul „Coffee Time”, această reţea aparţine familiei primarului general – n.red.). Pe bulevardul Ştefan cel Mare au fost înlăturate panourile publicitare, au rămas doar cîteva lîngă parc. Nu aş fi surprins să aflu că tot lui îi aparţin. În caz de referendum, în mod univoc voi vota demisia lui. În nouă ani el a pierdut totalmente încrederea chişinăuienilor”, a spus bărbatul.

Încă un bărbat chestionat a fost mult mai categoric. „Referendum pentru demiterea lui? Referendumul trebuie să fie pentru ca el să fie pus la închisoare. Admitem, va fi demis şi ce? Îşi va lua milioanele, va pleca în România şi va trăi ca un sultan. Împreună cu bătrînul Ghimpu, căruia demult îi este locul la închisoare”, a spus el.

Rezultatele sondajului efectuat pe străzile Chişinăului confirmă rezultatele intermediare ale sondajului efectuat pe portalul nostru. Potrivit datelor de la 12:00 la 7 iunie, pentru demiterea lui Chirtoacă s-au pronunţat peste 78% sau mai mult de 5400 de vizitatori ai portalului NOI.md.

Posibilitatea desfăşurării referendumului pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă au admis-o în ianuarie consilierii municipali din Partidul Socialiştilor. Conform legislaţiei, înaintarea chestiunii privind demiterea primarului general la referendum este posibilă după un an de la alegerea lui, adică după 28 iunie. Pentru iniţierea referendumului sînt necesare semnăturile a 34 de consilieri municipali sau semnăturile a 10% dintre locuitorii Chişinăului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?