X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Volvo lansează o nouă generație de scaune pentru copii

1 iun. 2016,, 11:04   Ştiri Auto
2855 0

Foto: Volvo
Volvo prezintă trei scaune noi , mult mai confortabile și comode pentru copii în timpul călătoriilor cu automobilul. Compania este un inovator în domeniul siguranței copiilor, cu o experiență bogată în elaborarea și testarea mijloacelor de securitate pentru copii încă de la începutul anilor 60.
Volvo Cars mai oferă părinților recomandări și ghiduri clare și lesne de înțeles de utilizare a acestor echipamente.
«Știm bine, că multă lume consideră, că echipamentele de securitate pentru copii sunt complicate, uneori neînțelese. Deja de mai mulți ani noi elaborăm recomandări , clare, care explică cum trebuie instalat și folosit scaunul pentru copii », - spune Lotta Jakobsson, profesor-adjunct, doctor în științe și specialist tehnic în sistemele de preîntâmpinare a leziunilor de la Centrul de securitate Volvo Cars.
Maturii pot fi instruiți în problemele de instalare și utilizare a scaunelor pentru copii, dar e mult mai complicat să faci așa, ca micuțul să folosească scaunul cu plăcere. În plus, pe măsură ce copiii cresc, apar noi dificultăți
«Pentru noi cel mai important este asigurarea unei călătorii sigure pentru copil, în funcție de vârsta lui. Pentru picii de 3 - 4 ani este necesar un scaun, instalat contra direcției de deplasare. Pentru cei mai mărișori, de până la 140 cm, sunt recomandate scaunele sau pernele suplimentare numite relee de detonare. Parametrii securității unor asemenea dispozitive sunt evidente, totuși unii părinți le permit prea devreme micuților să circule în scaune instalate pe direcția de deplasare. Adesea explicația este insuficiența de confort: lipsa spațiului pentru picioare , sau supraîncălzirea copilului în scaun », - spune Lotta Jakobsson.


Noua generație de scaune pentru copii Volvo Cars include o tapițerie mai comodă , care ”respiră”, 80% din componența ei este lâna. Aceste scaune sunt mai moi și mai plăcute la atingere. Ele vor servi mai mult timp și-i vor produce copilului plăcere și iarna, și vara. Construcția scaunelor este mai fină, fapt care a permis lărgirea spațiului pentru picioarele copilului, și un grad de confort mai înalt.

«Considerăm, că în noile noastre scaune, instalate contra sensului de deplasare, copiii se vor simți mai bine. Părinții vor putea astfel folosi aceste scaune o perioadă mai îndelungată, fapt care va influența securitatea copiilor și se va încadra în strategia noastră, conform căreia către a. 2020 oamenii nu vor mai muri și nu vor mai căpăta leziuni grave în automobilele Volvo», - spune Lotta Jakobsson.
Noile scaune pentru copii sunt create reieșind din vârsta și complecția copilului :
• Scaun pentru bebeluși. Se instalează contra direcției de deplasare (copii cu greutatea până la13 kgsau cu vârsta până la9 luni)
• Scaun pentru copii. Se instalează contra direcției de deplasare . Pentru copiii cu vârsta de la9 luni la 6 ani(Volvo recomandă utilizarea acestui scaun până la atingerea vârstei de 3-4 )
• Perna suplimentară. Se instalează pe scaunul obișnuit și este predestinată copiilor care au crescut peste limitele scaunului instalat contra direcției de deplasare ( 3 -10 ani)
Volvo Cars atenționează o dată în șlus părinții : pentru securitatea copiilor , aceștia trebuie să călătorească în scaunele instalate contra direcției de deplasare cât mai mult timp.
Noile scaune au fost elaborate împreună cu unul dintre cei mai mari furnizori de scaune pentru copii din lume – companiaBritax-Römer. Ele au fost elaborate în Centrul de securitate Volvo Cars din Gothenburg (Suedia) și vor fi comercializate pe anumite piețe la începutul lunii iunie, curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?