X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Judecătoarea care a obligat CEC-ul să desfășoare un referendum riscă dosar penal

30 mai. 2016,, 16:41   Politică
4309 2

Judecătoarea care a obligat CEC-ul să desfășoare un referendum riscă dosar penal
Foto: zdg.md

Judecătoarea Curții de Apel Chișinău Domnica Manole riscă să fie trasă la răspundere penală pentru că a emis o hotărîre prin care a obligat Comisia Electorală Centrală să desfășoare referendumul inițiat de Platforma „DA”.


O sesizare în vederea pornirii urmării penale pe numele judecătoarei a fost înaintat Consiliului Superior al Magistraturii de către procurorul general interimar, Eduard Harunjen, notează portalul anticorupție.md, citat de NOI.md. Potrivit Procuraturii, judecătoarea s-ar face vinovată de emiterea unei decizii ilegale şi depăşirea competenţelor prin faptul că şi-a permis interpretarea Constituţiei.

Precizăm că Platforma „Demnitate și Adevăr” a atacat la Curtea de Apel decizia CEC din 30 martie curent, prin care inițiativa populară de modificare a Constituției a fost respinsă. Atunci, Domnica Manole a emis o hotărîre prin care a dispus anularea hotărîrii CEC şi iniţierea referendumului republican. Ulterior însă, Curtea Supremă de Justiție a dispus casarea hotărîrii emise de Manole, menținînd în vigoare decizia CEC.

În scopul desfășurării unui referendum privind modificarea procedurii de alegere a șefului statului, Platforma „DA” a colectat 400 de mii de semnături.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?