X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Fost deputat PCRM: Oamenii cred că doar Filat este arestat pentru furtul miliardului

23 mai. 2016,, 10:41   Politică
5626 4

Fost deputat PCRM: Oamenii cred că doar Filat este arestat pentru furtul miliardului
Foto: omg.md

Europarlamentarii din cadrul Comitetului de asociere Moldova-UE s-au arătat mulțumiți de mersul anchetei în cazul devalizării sistemului bancar.


Cel puțin asta a sugerat fostul deputat comunist Igor Vremea, membru al Platformei Social-Democrate din Parlament, notează NOI.md.

În opinia deputatului, percepția opiniei publice precum că fraudele din sistemul bancar sînt puse pe seama unei singure persoane este eronată. „Oamenii cred că doar Filat este arestat pentru fraudarea sistemului bancar. Dar, ca atare, sînt mai mulţi, printre aceştia fiind persoane din rîndul factorilor de decizie de la bănci, oameni de afaceri. Europenii au apreciat acest lucru”, a declarat Vremea în cadrul unei emisiuni la Prime TV.

În cadrul aceleași emisiuni, un alt reprezentant al coaliției de guvernare, democratul Sergiu Sîrbu a precizat că organele de anchetă au reușit să recupereze o parte din suma sustrasă și că vor urma condamnări pe acest caz în scurt timp.

„Guvernul Filip a reuşit să facă în două luni mai mult decît a făcut Guvernul din toamna trecută. Guvernul nu putea să lucreze fiind afectat de conflicte politice. Au fost elaborate cinci acte legislative foarte importante ce ţin de stabilitatea sectorului energetic şi a sectorului bancar. Cred că pînă la sfîrşitul anului vom avea şi condamnări în cazul sustragerilor din sistemul bancar”, a spus Sîrbu.

Precizăm că o parte dintre parlamentarii europeni aflați săptămîna trecută în vizită la Chișinău au împărtășit o opinie diferită față de situația internă din țara noastră. Deputatul lituanian Petras Austrevicius a menționat că clasa politică speculează problema luptei împotriva corupției și mimează reformele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?