X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cine, în opinia lui Ghimpu, stă în spatele „furtului miliardului”

18 mai. 2016,, 11:31   Politică
11011 27
Foto: noi.md

„Actuala guvernare nu are nicio legătură cu devalizarea sistemului bancar”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, astăzi, la ședința Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE, relatează NOI.md.


Politicianul a menționat în timpul discursului susținut la Parlament că majoritatea parlamentară este nedreptățită atunci cînd este asociată cu fărădelegile din sistemul bancar, întrucît în spatele acestor fraude ar sta altcineva.

„Guvernarea actuală trebuie să întoarcă încrederea cetățenilor în drumul european și încrederea partenerilor externi, lucru deloc ușor, după ce a avut loc furtul miliardului, care s-a produs cu implicarea directă a unor persoane de vîrf din fostele guvernări, cu regret”, a spus liberalul.

În opinia politicianului, scopul urmărit în urma delapidării banilor publici a fost nu doar îmbogățirea personală a cuiva, dar și compromiterea cursului european al țării noastre. „Drept dovadă sînt sondajele de astăzi, care arată că printre preferințele cetățenilor sînt partidele proruse, și nu cele de orientare proeuropeană”, a menționat liderul PL.

„Majoritatea parlamentară a fost pusă la îndoială și de unii parteneri, și de cetățeni, din păcate. Zic asta pentru că noi nu avem nimic cu furtul miliardului, am susținut întotdeauna reformele”, a adăugat Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?