X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Usatîi condamnă introducerea tehnicii militare a SUA pe teritoriul Moldovei

3 mai. 2016,, 16:55   Politică
8854 28

Usatîi condamnă introducerea tehnicii militare a SUA pe teritoriul Moldovei
Foto: protv.md

Introducerea pe teritoriul țării a unei coloane de tehnică militară a SUA este o încălcare fără precedent a statutului de neutralitate al Republicii Moldova, se arată într-o declarație a „Partidului Nostru”, notează NOI.md.


Potrivit formațiunii, introducerea tehnicii militare a SUA depășește limitele prevederilor acordurilor de parteneriat dintre Moldova și NATO. Mai mult decît atît, membrii „PN” consideră că aceste acțiuni pun în pericol procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

„Regimul aflat la guvernare în Moldova a decis în asemenea mod să admită încă o indulgență cu scopul de a-și acoperi acțiunile criminale în fața propriului popor. Această acțiune demonstrativă și provocatoare atrage după sine escaladarea tensiunilor în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, punînd în pericol procesul de negociere și perspectivele de reglementare pașnică a conflictului transnistrean”, se arată în declarația „Partidului Nostru”.

Formațiunea cere convocarea Parlamentului în ședință de urgență pentru a da o apreciere politică și juridică acțiunilor militarilor americani.

Membrii formațiunii au făcut referire și la vizita efectuată de Vlad Plahotniuc în SUA. „Vizita neașteptată a liderului de facto al regimului de guvernare, Vladimir Plahotniuc, în SUA și primirea acestuia la nivel înalt la Washington este o dovadă în plus a faptului că Occidentul susține deschis regimul criminal”, se mai arată în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?