Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

ICT Summit 2016 a menţionat importanţa sectorului IT pentru economia Moldovei

27 apr. 2016,, 16:30   Ştiinţă şi IT
6120 0
ICT Summit 2016 отметил важность IT-сектора для экономики Молдовы
Foto: gov.md

Crearea parcurilor IT va aduce beneficii semnificative pentru Republica Moldova şi va contribui la creşterea economiei naţionale.


O declarație în acest sens a făcut ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari, miercuri, la deschiderea Summitului VII al Tehnologiilor Informaţionale Moldova ICT Summit 2016, la Chişinău.

El a menţionat că în ultimii ani sectorul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor (TIC) denotă o creştere constantă şi va depune eforturi pentru a deveni un factor-cheie în dezvoltarea Moldovei.

Prim-ministrul Pavel Filip a confirmat că "dezvoltarea economiei Republicii Moldova este direct legată de tehnologiile informaţionale, din acest motiv ministrul Vasile Botnari a primit sprijinul deplin din partea Guvernului şi Parlamentului pentru realizarea proiectelor în TIC".

Prim-ministrul a mulţumit Parlamentului pentru adoptarea legilor în acest domeniu, dar şi-a exprimat regretul de întîrzierea acestora.

"Tehnologiile informaţionale trebuie să ajute în lupta împotriva corupţiei, deoarece acesta este principalul obstacol pentru dezvoltarea mediului de afaceri", a subliniat prim-ministrul.

La forum s-a remarcat faptul că exporturile producţiei TIC au crescut în ultimii 10 de ani de 19 ori - pînă la $70,1 mil. în anul 2015. Ponderea TIC în PIB a ajuns la 3,08% (7 mld. lei)

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?