Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ursachi: Judecătorii se tem de participarea lui Petrenco la mitingul din 24 aprilie

20 apr. 2016,, 16:30   Politică
5443 0
Урсаки: Судьи боятся участия Петренко в митинге 24 апреля
Foto: vedomosti.md

Ședința de judecată în dosarul „grupului Petrenco” a fost amînată din motivul îmbolnăvirii unuia dintre judecătorii procesului.


Potrivit avocatei suspecților în dosarul „grupului Petrenco”, Ana Ursachi, hotărîrea privind amînarea ședinței nu este una întîmplătoare și face parte din planul autorităților de a nu permite participarea lui Grigore Petrenco și a susținătorilor săi la mitingul din 24 aprilie organizat de Platforma „DA”, relatează NOI.md.

Potrivit avocatei, s-a făcut totul posibil pentru amînarea ședinței. Ea nu a exclus că în urma ședinței din 20 aprilie măsura de reprimare aplicată suspecților ar putea fi schimbată, inclusiv pînă la punerea în libertate a acestora. „Însă regimul se teme ca ei să nu participe la protestul din 24 aprilie”, a menționat Ursachi.

Potrivit reprezentanților Judecătoriei sectorului Rîșcani, unde urma să aibă loc ședința, aceasta a fost amînată, deoarece s-a îmbolnăvit judecătoarea Ludmila Ursu. Deocamdată nu se cunoaște pentru ce zi a fost amînată ședința.

Reamintim că președintele Partidului „Casa Noastră – Moldova”, liderul mișcării „Blocul Roșu”, Grigore Petrenco, și șase susținători de-ai săi au fost reținuți în urma acțiunii de protest desfășurate la 6 septembrie 2015 în fața Procuraturii Generale. Lor li se incriminează participarea la tulburările în masă. Potrivit Codului penal, ei riscă pînă la trei ani de privațiune de libertate.

La 22 februarie, membrii „grupului Petrenco” au fost transferați în arest la domiciliu. Totodată, lor li s-au aplicat restricții dure, inclusiv pînă la limitarea convorbirilor telefonice și corespondenței poștale. La 23 martie, Judecătoria Rîșcani a prelungit termenul arestului preventiv încă cu 30 de zile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?