X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 502
Preşedintele stiri: 3997

Usatîi: Păstrați anvelopele adunate

20 apr. 2016,, 11:30   Politică
5612 7
Усатый: Сохраните припасенные покрышки
Foto: pan.md

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că adepții lui nu vor fi în centrul Chișinăului pe 24 aprilie, cînd Platforma „DA” va organiza o acțiune de protest, informează NOI.md.


Usatîi a scris ieri, pe rețelele de socializare, că toate forțele Partidului Nostru vor fi îndreptate spre organizarea unui alt miting antiguvernamental, de aceea adepții lui nu vor fi alături de activiștii Platformei „DA” în Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit liderului Partidului Nostru, au apărut contradicții tehnice cu Platforma „DA” privind acțiunile preconizate în centrul capitalei pe 24 aprilie. „Partidul Nostru are viziuni proprii privind pregătirea și desfășurarea unei acțiuni de protest împotriva regimului criminal. Le-am propus organizatorilor să mute data protestului și un șir de alte momente, însă ei au refuzat și este dreptul lor. Noi nu avem dreptul pur și simplu să protestăm, noi sîntem obligați să învingem”, a scris Usatîi.

Politicianul a anunțat că va organiza în timpul apropiat un miting. „Partidul Nostru va organiza un miting de protest în timpul apropiat. Această acțiune va pune capăt actualului regim oligarhic din țară. Așa că pregătiți toate cele necesare: furci, greble, lopeți. De toate acestea vom avea nevoie în scurt timp pentru cel mai mare «subotnic» din istoria țării. Puneți de o parte și anvelopele adunate, din care vom ridica un monument dedicat luptei cu regimul”, li s-a adresat Usatîi adepților săi.

Într-o adresare video apărută ulterior, Usatîi a precizat că, în afară de unele disensiuni cu Platforma „DA” privind organizarea acțiunii de protest, există riscul ca o bună parte a adepților lui din raioane nu vor putea ajunge la Chișinău în timpul stabilit. Potrivit politicianului, autoritățile se tem să nu fie luate prin surprindere și nu vor admite ca zeci de mii de oameni să ajungă la miting. Usatîi nu poate chema oamenii la miting în condițiile în care sute de mașini pot nimeri în ambuteiaje, iar autospecialele ar putea să nu ajungă la destinație.

Anterior și Partidul Socialiștilor a renunțat să participe la acțiunea de protest din 24 aprilie. Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că pe 24 aprilie sînt marcate Floriile și mulți adepți ai socialiștilor vor sărbători această zi.

Ultima acțiune de protest a „opoziției unite” – PSRM, Partidul Nostru, Platforma „DA” – a avut loc pe 24 ianuarie. Atunci protestatarii au organizat un marș prin Chișinău, cerînd anularea deciziei Parlamentului din 20 ianuarie privind investirea Guvernului Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?