X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ostalep: Reprezentanţii guvernării se gîndesc doar la buzunarele lor

25 mar. 2016,, 10:30   Politică
3789 12

Ostalep: Reprezentanţii guvernării se gîndesc doar la buzunarele lor
Foto: noi.md

Cea mai mare ameninţare pentru Moldova la ora actuală este clasa politică.


De această părere este expertul în politică externă, Valeriu Ostalep. Potrivit lui, în prezent, în fruntea ţării se află persoane incompetente care se gîndesc doar la propriul buzunar. Afirmaţiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Interpol” de la TV7.

În opinia expertului, lucrurile spre bine nu se vor schimba în curînd în ţara noastră. Şi asta deoarece clasa politică nu are nici un interes de a stabiliza situaţia economică şi socială.

”Cea mai mare ameninţare pentru ţara noastră este propria clasă politică. Acest lucru se întîmplă din cauză că la conducerea ţării se află oameni incompetenţi. Funcţionarii care stau în fruntea instituţiilor statului nu au competenţe elementare despre ce înseamnă un stat de drept. Cei care sînt la conducere au fost selectaţi după criterii politice, şi nicidecum după capacităţile intelectuale. Ei nu ştiu cum trebuie să conducă ţara, se gîndesc doar la propriul buzunar”, afirmă Valeriu Ostalep.

Totodată, expertul spune că starea lucrurilor ar putea fi schimbată în urma scrutinului electoral.

”Consider că în decurs de 3-5 ani, Moldova ar putea să arate în alt fel. Această ţară are potenţial şi perspective. Deocamdată, însă, nimeni nu are interes de a face ca oamenii să trăiască mai bine în ţara lor. Ministerul Economiei nu face nimic pentru ca agenţii economici să poată exporta produsele pe alte pieţe de desfacere”, susţine expertul în politică externă.

Ostalep mai declară că degradarea stării în ţară se datorează şi electoratului.

”Dacă e să fim sinceri, politica se face doar în Chişinău. În raioanele ţării, lumea habar nu are ce se întîmplă. Iar pentru 100 de lei sînt gata să iasă la mitinguri. Nu au o poziţie referitoare la doctrina unui partid politic”, mai spune Ostalep.

Valeriu Ostalep a fost viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene în perioada 2005-2009. Iar din 2011, este director al Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?