X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Țăranu: Plecarea lui Popov este o lovitură pentru PD

15 mar. 2016,, 16:59   Politică
5559 2
Țăranu: Plecarea lui Popov este o lovitură pentru PD
Foto : noi.md

Pe fundalul nemulțumirilor exprimate de Andrei Popov față de situația din Partidul Democrat, plecarea lui era iminentă. Opinia aparține analistului politic Anatol Țăranu și a fost exprimată într-un interviu pentru NOI.md.


Interlocutorul a remarcat că retragerea lui Popov din rîndurile PD va lovi în imaginea acestei formațiuni politice. „Plecarea lui Popov din PD este indiscutabil o lovitură aplicată acestui partid, este o pierdere grea și vine să confirme lucrurile pe care o lume întreagă deja le cunoștea, și anume că PD este o construcție cu două niveluri – un nivel oficial, care este prezentat publicului, și un alt nivel, care reprezintă de fapt nivelul decizional al partidului, ascuns de public. PD este mai degrabă un cvasipartid, reprezintînd interesele unui grup restrîns de oameni”, a remarcat Țăranu.

În opinia lui Anatol Țăranu, în urma gestului de azi al lui Andrei Popov, conducerea PD va încerca să vină cu anumite explicații publice, pentru a atenua efectul negativ al acestei plecări.

„E greu să treci sub tăcere plecarea unei persoane care era vizibilă și se identifica cu partidul. Este una dintre persoanele care au dat partidului o nouă față atunci, în 2009. Dar, desigur, se vor căuta explicații ca să diminueze la maximum efectul negativ al acestei plecări”, a punctat Țăranu.

Analistul politic mai este de părere că Andrei Popov nu-și va abandona cariera politică. „Chiar dacă nu are planuri imediate în acest sens, este absolut evident că Andrei Popov, fiind o persoană activă din punct de vedere politic, ar putea să se regăsească într-o nouă formațiune, în care să-și realizeze convingerile politice”, a conchis Țăranu.

Precizăm că Andrei Popov a fost membru al PD din 2009 și ambasador al Republicii Moldova în Austria din 2013.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?