Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Nissan Qashqai Premium Concept si Nissan X-Trail Premium Concept

2 mar. 2016,, 15:38   Ştiri Auto
4686 0
Фото: Nissan
La Salonul Auto din Geneva compania Nissan va prezenta două versiuni deosebite ale popularelor modele Qashqai și X-Trail.
Pornind de la automobilele de serie, compania Nissan a demonstrat cum anume un design mai rafinat și dinamic poate spori atractivitatea mașinii pentru cumpărătorul potențial.
Automobilele au fost denumite Qashqai Premium Concept și X-Trail Premium Concept. Sunt două modele diferite, apropiate prin soluțiile cromatice, materiale și design. Qashqai Premium Concept a fost pregătit de grupul Nissan Design Europe (NDE), cu baza la Londra, iar X-Trail Premium Concept – de centrul de design Nissan’s Global Design Centre (GDC) din Japonia.
Crossoverele au un rol important în gama Nissan pe piața europeană, și cele două versiuni noi Premium Concept denotă tendința Nissan de a-și lărgi auditoriul.
Schiro Nacamura, vicepreședinte-senior în probleme de design și director creativ Nissan Motor Co, comentează: «Le-am oferit echipelor de design libertatea deplină de a se manifesta. La sfârșit, am ales două variante contrastante, dar cu elemente comune. Ele subliniază caracterul excusiv al noilor noastre crossovere».
Automobilele din versiunea Premium Concept simbolizează o viziune noua asupra temei atractivității modelelor Nissan de clasă premium. O puteți vedea în designul modern și în materialele utilizate. Pentru a crea chipul «cercetătorului urban», ambele automobile se pot lăuda cu interpretarea unică și cu orientarea spre un auditoriu concret. Qashqai este un automobil pentru orășenii, care preferă să-și petreacă zilele de odihnă la Paris, Geneva sau Roma. X-Trail este adresat aventuriștilor, care fac o escapadă în Alpi sau Pirinei.
Modelele au o gamă cromatică simplă, dar intensă. Negrul și albul în contrast cu luxosul arămiu-auriu conferă crossoverelor căldură și eleganță.
Qashqai Premium Concept
Având la bază culoarea neagră, designerii Qashqai Premium Concept au ales cu măiestrie gama cromatică suplimentară, elementele de design și noile materiale. Detaliile de calitate, arămiu-aurii pe pasajele roților, în jurul farurilor și pe șinele de pe acoperiș pun accente vizuale și contrastează cu corpul de culoare neagră, adăugându-i dinamism. Tabloul este completat de piesele autentice de carbon în partea inferioară a caroseriei și jantele de 20 țoli, din aliaj ușor și cu un design îndrăzneț. Designul barelor de protecție și a grilajului lateral conferă automobilului un aspect sportiv, iar grilajul radiatorului, în forma literei V, adaugă ”greutate” părții din față a mașinii și face aluzie clară la apartenența ei de clasa premium.
Salonul Qashqai, decorat cu piele întoarsă, cu inserții albe moi matlasate în partea centrală a scaunului și a spătarului, atestă noi standarde pe segmentul crossoverelor compacte, anterior aceste decorațiuni erau accesibile doar pentru automobilele de clasă lux.
Calitatea înaltă a decorării salonului este subliniată de fibrele arămii-aurii, în contrast cu cromul negru-mat și cel al finisajului ”umed” de pe volan și schimbătorul de viteze.
X-Trail Premium Concept
Spre deosebire de Qashqai Premium Concept, în cazul X-Trail Premium Concept culoarea de bază este albul mat. Capota și acoperișul sunt date cu carbon negru-mat, fapt care conferă un aspect luxos și ”încărcat”, care dă impresia că e mai ușor. Contrastul dintre negru și alb este subliniat de linia care începe de la grilajul radiatorului, în formă de V, traversează capota, continuă pe caroserie și se termină în spate. Acest contrast mai subliniază și capacitatea unui X-Trail «să ajungă oriunde». Culoarea arămie-aurie în partea din față creează impresia unei protecții suplimentare și atrage privirile, același lucru poate fi spus și despre roțile de 20 țoli. Aplicațiile caroseriei și protecția arcurilor sunt de un negru-mat. Este caracteristica designului care plasează X-Trail deasupra altor automobile pentru călătorii.
Salonul este decorat cu piele de nuanță naturală cu desen negru, ceea ce subliniază atractivitatea X-Trail pentru amatorii de călătorii. Țapițarea scaunelor este din mai multe genuri de piele: piele dubită cu design ”marmură” pe tetiere și părțile laterale, și Ultrasuede® cu tubulatură de piele ”sidefie” pe verso în cazul spătarelor și a pernei scaunului. Panoul de comandă este decorat cu carbon negru și crom mat, care conferă salonului un aspect luxos și sportiv.
Grație colaborării centrelor de design din Europa și Japonia, automobilele Qashqai Premium Concept și X-Trail Premium Concept au demonstart un potențial încântător de personalizare. Aceasta a lărgit considerabil posibilitățile de exprimare individuală a proprietarilor. În rezultat, și șoferul, și pasagerul pot savura luxul și dinamica automobilului.
Mamoru Aoki, director executiv design Nissan Motor Co., conchide: «Pionier în acest domeniu, Nissan va continua să extindă hotarele posibilului și să găsească soluții creative pentru satisfacerea necesităților celor mai pretențioși clienți din Europa ».
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?