X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Premiara Škoda de la Geneva: conceptul VISION S

1 mar. 2016,, 16:23   Ştiri Auto
4779 0
Фото: Skoda
Geneva, 01 martie, 2016 – ŠKODA își continuă dezvoltarea dinamică: la Salonul auto din Geneva marca a prezentat concept-carul ŠKODA VisionS, cu elementele unui viitor SUV al producătorului ceh. Conceptul este o platformă de prezentare a celor mai importante tehnologii ale viitorului – el este întruchiparea celor mai recente elaborări ale brandului. Expoziția companiei este completată de noile versiuni ale modelelor de succes Octavia și Fabia – ŠKODA Octavia RS 4×4, ŠKODA Octavia G-TEC cu transmisie DSG și ŠKODA Fabia Combi ScoutLine.
«Avem indici foarte buni, — a declarat președintele consiliului director ŠKODA Bernhard Maier. — În a. 2015 vânzările al doilea an consecutiv depășesc un milion de automobile. Clienții apreciază gama noastră de modele pentru designul atrăgător, tehnologiile avansate și spiritul practic. Demarăm următoarea etapă a campaniei de modele: în semestrul doi ne vom extinde pe segmentul SUV, prin producerea automobilului, care se va situa deasupra modelului nostru ŠKODA Yeti».
Conceptul ŠKODA VisionS
Premiera-cheie a brandului ceh a fost impresionantul show-car ŠKODA VisionS, care reflectă noul limbaj corporativ, dezvoltat în modelele de serie pe segmentul SUV. Designul conceptului face trimitere la cubismul ceh și tradițiile cristalului de Boemia: laturile clare și liniile ascuțite formează aspectul expresiv al automobilului, iar curbele accentuate măiestrit dau un joc de lumini și umbre, amplificat și de culoarea intensă «Island-Green».
Dimensiunile impresionante fac conceptul vizibil pe drum: baza roților de 2,79 m, lungimea caroseriei - 4,7 m, lățimea 1,91 m, înălțimea – 1,68 m. Este primul model ŠKODA pe platforma modulară MQB, cu trei rânduri de scaune.
O altă particularitate a conceptului – sistemul modern de propulsie hibrid cu tehnologia Plug-in: show-carul de 225 c.p. accelerează 100 km/h în 7,4 secunde, viteza maximă atinge 200 km/h. Consumul constituie doar 1,9 l la 100 km (emanații CO2 – 45 gr/km). ŠKODA VisionS poate parcurge 50 km pe electricitate fără reîncărcare, și până la 1 000 km în regim mixt (electricitate+combustibil).
Modelul este dotat cu un motor cu ardere internă 1,4 TSI de 156 c.p.,cu un cuplu de 250 Nm, care funcționează împreună cu motorul electric (54 c..p., cuplu maxim 220 Nm). Motorul este combinat cu o cutie de viteze în 6 trepte DSG, care transmite cuplul la roțile din față. Al doilea motor, cel de 115 c.p., cu cuplul 270 Nm, pune în mișcare axa din spate. Axele față/spate sunt dirijate independent una de alta, și astfel show-carul este dotat cu un sistem inteligent de tracțiune integrală, care nu necesită un ambreiaj mecanic. Cele trei motoare interacționează: șoferul unui ŠKODA VisionS poate selecta regimul de lucru comutând tracțiunea electrică în regim de încărcare, ceea ce permite obținerea eficienței maxime. Bateria de litiu-ion cu volumul de 12,4 kWt/h este amplasată în fața axei/spate.
La dispoziția șoferului și a pasagerilor stai display - uri masive, pentru a conecta Internet-ul, dispozitivele de acasă sau alte automobile, precum și pentru a obține informații despre aglomerația de pe drum. Grație funcțiilor inovaționale Car-to-X ŠKODA VisionS completează parcul de mijloace de transport, capabile să comunice reciproc privind pericolele de pe drum. Pe viitor, un astfel de schimb de informații între automobile va fi una dintre componentele importante ale tehnologiei de mobilitate.
ŠKODA Octavia RS 4×4: forță, caracter sportiv și emoții
Un alt debut la expoziție – ŠKODA Octavia RS 4×4. Accesibil în Europa în versiunile universal sau liftbek, cu motor 2.0 TDI de 184 c.p. și cutie de viteze DSG. Grație agregatului de forță puternic și fiabil, Octavia RS 4×4 va fi un automobil excelent pentru exploatare zilnică, serviciu, odihnă și timp rezervat familiei. Modelul accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 7,6 secunde și dezvoltă o viteză de 228 km/h. La ciclul NEDC consumă 4,9 l motorină la 100 km , cu emanații de 129 gr/km (indici valabili pentru liftbek ).
Sistemul modern de tracțiune integrală garantează caracteristici de conducere și tracțiune excelente pe orice drum. Dar noutatea mai păstrează și toate avantajele modelului Octavia RS – designul sportiv eficient, putere impresionantă,spirit econom excelent.
«ŠKODA Octavia RS se bucură de cerere enormă, livrările liftbek-ului și ale universalului în interpretarea sportivă au întrecut orice așteptări , — a menționat Christian Strube, membru al consiliului director ŠKODA responsabil de dezvoltarea tehnică. — Gama RS este completată de prima versiune cu tracțiune integrală Octavia RS, un motel atractiv de top. Este încă o confirmare a experienței noastre în domeniul tehnologiei tracțiunii integrale».
ŠKODA Octavia G-TEC: economie impresionantă
Următoarea premieră mondială la Geneva – noul ŠKODA Octavia G-TEC, care impresionează cu indicii eficienței economice: o călătorie de 100 km va costa mai puțin de 4 euro. ŠKODA Octavia G-TEC poate fi comandată în două versiuni – liftbek și vagon. Clienții pot alege versiunea pe gaze naturale, dotată cu transmisia DSG. Modelul cu motor 1,4 TSI dezvoltă 110 c.p., emanații CO2 sub 100 gr/km. Motorul mixt poate funcționa pe benzină și pe GNC. Versiunea-standard include sistemul start-stop ți cel de recuperare a energiei de frânare. Motorul modern corespunde întocmai cerințelor standardului ecologic Еurо-6.
Octavia G-TEC are o impresionantă rezervă de putere: cu un balon de gaze naturale comprimate parcurgi 410 km. Consumul constituie cca 5,3 m3 GNC lа 100 km, la emanații de doar 94 gr CO2 per kilometru. Motorul pe benzină consumă un rezervor plin pe distanța de 920 km. Adică, Octavia G-TEC poate parcurge în total 1 330 km.
«Micșorarea permanentă a consumului și emanațiilor nocive este sarcina principală la modelelor noastre niu», — spune Cristian Strube. — Utilizarea gazelor naturale comprimate (GNC) иeste foarte importantă pentru dezvoltarea ŠKODA. Utilizând GNC, putem atinge nivelul standardelor ecologice mondiale, putem satisface cererea clienților pentru automobile ecologice, econome și accesibile. Echipând ŠKODA Octavia cu motorul G-TEC, care consumă GNC, și cutia de viteze DSG, am sporit atractivitatea modelului».
ŠKODA Octavia G-TEC — automobilul care corespunde întru totul concepției ecologice ŠKODA. Pe lângă modelele cu motoare pe gaz, versiunile econome ŠKODA GreenLine cu nivel scăzut de emanații contribuie la protejarea mediului.
ŠKODA Fabia Combi ScoutLine: deschidere pentru aventuri
ŠKODA extinde gama ScoutLine. Plus la Rapid Spaceback ScoutLine clienții din Europa vor putea avea carismatica ŠKODA Fabia Combi ScoutLine. Modelul are un design deosebit de SUV, un set de opțiuni atrăgătoare și soluții funcționale. Pragurile și arcurile roților sunt protejate de aplicații de un negru-mat. Corpul oglinzilor laterale vopsite în argintiu Reflex Silver. Elementul de final al designului brutal ŠKODA Fabia Combi ScoutLine sunt șinele argintii de pe acoperiș.
Pe automobilele ŠKODA Fabia Combi ScoutLine pot fi instalate discuri din aliaje ușoare de 16 sau 17 țoli (designul Rock pentru cele de 16șoli, Clubber sau Camelot - de 17 ). Versiunea ScoutLine poate fi comandată în oricare dintre culorile standard, oferite de modelul Fabia Combi.
Pentru acest model este accesibilă întreaga gamă ŠKODA Fabia Combi. La alegere – 4 motoare pe benzină (60, 75, 90 și 110 c.p.) și două diesel (90 și 105 c.p.). Toate motoarele corespund standardului ecologic Еurо-6.
Plus la designul atractiv, ŠKODA Fabia Combi ScoutLine are avantajul automobilului compact foarte popular . Orice versiune ŠKODA Fabia atrage prin designul emotiv, funcțiile practice, salonul foarte spațios, indicii ecologici deosebiți și tehnologiile avansate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?