X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Guvernarea ignoră revendicările

1 mar. 2016,, 12:40   Politică
2598 1
Мнение: Власти игнорируют требования народа
Foto: tv7.md
Clasa politică va ignora cerinţele societăţii civile şi în continuare. Iar tot ce vor acum, este doar să mimeze că încearcă să le soluţioneze pentru a se menţine în continuare la guvernare. Opiniile au fost exprimate de invitaţii emisiunii ”Politica” de la TV7.

Potrivit unor invitaţi, guvernarea mimează doar reformele şi ignoră dialogul cu societatea civilă.

”Vedem că guvernarea nu vrea un dislog cu societatea civilă. Revendicările vor fi ignorate şi mai departe. Ceea ce vedem acum este doar că politicienii aruncă câte o fărâmitură de pîine. Şi asta doar pentru ca să primească bani de la europeni”, susţine fostul deputat, Stela Jantuan.

”Guvernarea poate ceda doar presiunii stradale, adică prin proteste masive. Dacă mai devreme, ceva încercau să întreprtindă, acum, că strada a cedat, ei nu au de ce să se teamă. Aşa că vor ignora aceste revendicări şi mai departe”, declară analistul politic, Victor Ciobanu.

În opinia altot invitaţi, revendiările nu pot fi îndeplinite deoarece nu sunt formulate corect. ”Eu nu înţeleg ce vor reprezentanţii Forumului Civic. Nu le place nimic din ceea ce face clasa politică. De aici tind să cred că societatea civilă în genere nu are nevoie de diaolog cu guvernarea”, este de părere politologul Vitali Andrievschi.

”Cerinţele înaintate de societatea civilă nu pot influenţa guvernarea. Şi asta deoarece acestea sunt amorfe, fără logică. Societatea civilă nu are putere ca să influenţeze clasa politică”, declară analistul politic, Anatol Ţăranu.

Astăzi, reprezentanţii Forumului Civic au declarat că în cele aproape 30 de zile de când au înaintat guvernării un set de revendicări, nu au avut discuţii cu autorităţile. Iar majoritatea condiţiilor nu au fost realizate de guvernare. În acest sens, cei de la Forumul Civic au făcut apel către comunitatea internaţională să susţină în continuare eforturile societăţii civile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?