Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Serviciile secrete germane: Teroriştii ISIS s-au camuflat ori s-au dat drept imigranţi

5 feb. 2016,, 23:00   Externe
1929 3

Немецкая контрразведка: В Германию под видом беженцев проникают боевики
Foto: evz.ro

Serviciile secrete germane au primit peste 100 de sesizări despre militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic, care s-ar fi infiltrat printre refugiaţii din ţară.

Şeful agenţiei de informaţii BfV din Germania, Hans-Georg Maassen, a declarat că această informaţie a apărut într-o discuţie purtată la sediul Ministerului de Interne cu mai mulţi politicieni privind problemele identificate în politicile interne, pinformează Reuters.

Maassen a declarat că nu toate sesizările conțin informații de încredere, ci sunt defăimătoare la adresa refugiaţilor.

„Am văzut în nenumărate rânduri acei terorişti ... care s-au camuflat ori s-au dat drept refugiaţi. Este o realitate cu care se confruntă agenţiile de securitate”, a mai precizat Maassen pentru televiziunea ZDF.

„Încercăm să-i recunoaştem şi să identificăm dacă sunt mai mulţi terorisţi SI care sunt de aici sau terorişti SI care au intrat în ţară”, a continuat acesta.

În Germania, nivelul de alertă privind posibilele atacuri teroriste a crescut pe fondul atentatelor teroriste de la Paris din noiembrie soldate cu 130 de morţi.

Poliţia germană a efectuat, joi, mai multe raiduri în Berlin şi în alte oraşe din Germania în căutarea unor suspecţi, presupuşi membri ISIS, care ar fi plănuit un atac în capitală şi a arestat doi algerieni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?