Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Alexei Buzu: Acord istoric semnat la Bruxelles

21 mai. 18:30   Societate
1828 2

Astăzi, 21 mai 2024, la Bruxelles, ministrul Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Alexei Buzu, a semnat acordul între Uniunea Europeană și Republica Moldova privind participarea Moldovei la componenta privind ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI) a Fondului social european (FSE+).

După cum se notează în mesajul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, еste pentru prima dată în istorie, cînd Republica Moldova va avea acces la aceste fonduri și va putea beneficia de mai multe resurse financiare pentru implementarea reformelor.

Ministerul notează că аcest acord reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, avînd ca scop principal îmbunătățirea oportunităților de angajare și promovarea inovării sociale în Republica Moldova. Prin participarea la programul EaSI, Republica Moldova va beneficia de sprijin financiar și tehnic pentru implementarea politicilor de ocupare a forței de muncă, incluziune socială și reducere a sărăciei.

„Este un pas extrem de important pentru parcursul european al Republicii Moldova și pentru continuarea reformelor începute, în special în domeniul ocupării forței de muncă și inspecția muncii. Continuăm să muncim pentru a aduce Europa la noi acasă. Ne dorim să aducem o schimbare pozitivă în viața cetățenilor noștri, oferindu-le acces la locuri de muncă decente și la servicii sociale de calitate”, a menționat Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale.

După cum se notează în mesajul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Fondul social european își propune să sprijine asigurarea unor niveluri ridicate de ocupare a forței de muncă, a unei protecții sociale echitabile și a unei forțe de muncă calificate și reziliente, pregătite pentru piața muncii din viitor, precum și a unor societăți favorabile incluziunii și bazate pe coeziune, ce urmăresc să eradicheze sărăcia și să pună în aplicare principiile stabilite în Pilonul european al drepturilor sociale.


"Acordul semnat va permite Republicii Moldova să participe activ la diverse inițiative și proiecte europene, menite să sprijine reformele în domeniul muncii și protecției sociale. Acesta va facilita, de asemenea, schimbul de bune practici și experiențe cu alte state membre ale Uniunii Europene, contribuind astfel la dezvoltarea unor politici eficiente și durabile. Ministerul Muncii și Protecției Sociale își reafirmă angajamentul de a promova incluziunea socială, de a îmbunătăți condițiile de muncă și de a crea oportunități egale pentru toți cetățenii", - scrie Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

6
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?