Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4037

Cîți deţinuţi ucraineni au cerut să meargă pe front pentru a scăpa de închisoare

21 mai. 19:15   Externe
2315 2

Peste 3.000 de deţinuţi de drept comun din închisorile ucrainene au cerut să fie mobilizaţi în armată, în schimbul eliberării condiţionate.

Preşedintele Volodimir Zelenski a promulgat vineri o lege care permite eliberarea condiţionată a deţinuţilor dispuşi să meargă pe front pentru a lupta în războiul cu Rusia. Kievul estimează că în total aproximativ 20.000 de deţinuţi vor cere înrolarea în armată în schimbul eliberării condiţionate din închisoare, potrivit datelor prezentate marţi de vice-ministrul ucrainean al justiţiei, Olena Visotska, citate de agenţia EFE și Agerpres.

Cererile de eliberare condiţionată prezentate sînt în prezent studiate pentru a se stabili conformitatea lor cu dispoziţiile legii, care prevede că nu pot beneficia de eliberarea condiţionată cei condamnaţi pentru asasinate multiple, violuri, fapte de corupţie politică şi infracţiuni împotriva securităţii naţionale.

Ucraina, în criză de recruți În timp ce pierderile umane suferite în războiul cu Rusia sînt în continuare păstrate secrete de Ucraina, insuficienţa efectivelor de luptă este considerată de unii analişti drept cea mai serioasă problemă a armatei ucrainene, care trebuie să facă faţă în prezent pe mai multe sectoare ale frontului acţiunilor ofensive ale trupelor ruse ce sînt mai numeroase şi mai bine echipate. Preşedintele Zelenski a promulgat de asemenea vineri o lege separată care creşte amenzile pentru cetăţenii ucraineni ce se sustrag mobilizării. Anterior, a fost adoptată şi promulgată o lege care scade vîrsta de mobilizare de la 27 la 25 de ani.

2
2
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?