Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Festivalul Trandafirilor în Bulgaria: aromă, gust și culoare

21 mai. 22:30   Externe
2001 0

Sezonul de culegere a trandafirilor s-a deschis pe plantaţiile din apropierea oraşului Kazanlak (sud), într-o regiune considerată drept cea mai bună din Bulgaria pentru cultivarea trandafirilor.

Un ritual al recoltei desfăşurat în apropierea satului Cherganovo, duminică, a fost inclus în programul celei de-a 121-a ediţii a Festivalului Trandafirilor.

Zeci de vizitatori au participat, în pofida ploii. Ei au putut urmări o demonstraţie de distilare a trandafirilor şi au putut gusta dulceaţă din aceste flori

Zilele de culegere a trandafirilor sînt organizate în fiecare sfîrşit de săptămînă pînă în data de 2 iunie, notează Noi.md cu referire la stiripesurse.ro.


Trandafirii trebuie culeşi dimineaţa devreme, înainte de răsăritul Soarelui, conform organizatorilor evenimentului din 19 mai. Culesul se încheie de obicei pînă la ora 9 dimineaţa, pentru că petalele de trandafiri au o concentraţie mai mare de ulei esenţial între 4 şi 8 dimineaţa.

În mod tradiţional femeile cîntă în timp ce culeg petalele de trandafiri şi se întrec cine culege mai multe.

Distilarea trandafirilor începe direct după ce recolta primei zile este culeasă. Trandafirii care sînt culeşi trebuie să fie complet înfloriţi pentru a conţine nivelurile maxime de ulei. Este nevoie de aproximativ 2,5 - 3 tone de petale de trandafiri pentru a obţine un kilogram de ulei de trandafiri.

Bulgaria este unul dintre primii trei producători de ulei de trandafiri din lume.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?