X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Au fost descoperite manuscrise necunoscute pînă acum ale basmelor fraților Grimm

1 mai. 06:00   Ştiinţă şi IT
1613 0

S-a descoperit recent că frații Grimm, faimoșii autori ai multor basme populare, au lăsat mai multe urme ale operei lor decît se credea pînă acum.

Cercetătorii de la Universitatea Adam Mickiewicz din Polonia au raportat descoperirea a 27 de noi volume originale de basme ale fraților Grimm, care au fost descoperite la Biblioteca Universității Poloneze din Poznan.

Potrivit Daily Mail, se crede că volumele ar fi făcut parte dintr-o colecție privată și că au fost pierdute de mult timp. Acestea conțin note scrise de mînă care se presupune că dezvăluie metodele de lucru ale fraților Grimm și procesul de alegere a temelor pentru basmele lor, cum ar fi Hansel și Gretel și Rumpelstiltskin.

Cercetătorii au petrecut șase luni analizînd fiecare volum în speranța de a găsi informații despre această serie, care a fost pierdută în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Descoperirea aduce speranța pentru posibila descoperire a altor obiecte pierdute din biblioteca privată a fraților Grimm.

Cercetătorii subliniază faptul că aceste documente sînt de mare valoare pentru înțelegerea moștenirii fraților Grimm, deoarece pot dezvălui procesul lor creativ și metodele de alegere a temelor. Notele de subsol și indicii din cărți conțin explicații privind motivele pentru care frații au ales anumite teme și alte adnotări importante.


Această descoperire poate duce la noi perspective pentru cercetătorii din domeniul literaturii și al patrimoniului cultural, precum și la extinderea înțelegerii noastre asupra operei fraților Grimm și a contribuției lor la literatura mondială.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?