X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Țara care interzice parolele slabe, precum 123456 sau admin

1 mai. 04:00   Ştiinţă şi IT
999 0

Producătorii de dispozitive inteligente sunt obligați de lege să respecte standarde minime de securitate cibernetică, interzicând parolele slabe, precum "admin" sau "12345", în Marea Britanie.

Concret, pentru a-i proteja pe cetățeni de infractorii cibernetici, dispozitivele inteligente care sunt livrate cu parole slabe, cum ar fi "admin" sau "12345", vor fi interzise în Marea Britanie, în conformitate cu noile legi care prevăd că toate dispozitivele inteligente trebuie să îndeplinească standarde minime de securitate, relatează The Guardian.

Noile măsuri de protecție a consumatorilor împotriva hacking-ului și a atacurilor cibernetice au intrat în vigoare de luni, conform anunțului făcut de Departamentul pentru Știință, Inovare și Tehnologie.

Producătorii de dispozitive inteligente, cum ar fi telefoanele, televizoarele și soneriile inteligentente, sunt acum obligați prin lege să asigure protecția acestor dispozitive împotriva accesului neautorizat, iar utilizatorii sunt încurajați să schimbe parolele implicite. Organizația Which?, care se ocupă de protecția consumatorilor, a avut un rol important în promovarea acestor măsuri și a salutat schimbările.

Rocio Concha, director de politici și advocacy la Which?, a declarat: "OPSS [Oficiul pentru Siguranța și Standardele Produselor] trebuie să ofere industriei îndrumări clare și să fie pregătit să ia măsuri ferme de aplicare a legii împotriva producătorilor în cazul în care aceștia nu respectă legea, dar ne așteptăm, de asemenea, ca mărcile de dispozitive inteligente să facă ceea ce trebuie pentru clienții lor încă din prima zi și să se asigure că cumpărătorii pot găsi cu ușurință informații despre cât timp vor fi suportate dispozitivele lor și să facă achiziții în cunoștință de cauză."

0
0
2
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?