Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Accidentul de la Centrala nucleară din Cernobîl: Se împlinesc 38 de ani de la tragicul eveniment

26 apr. 10:07   Societate
1713 0

De Ziua internațională de comemorare a victimelor catastrofei de la Cernobîl, președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința față de moldovenii care au participat la lichidarea pericolului radioactiv.

Peste 3500 de concetățeni și-au pus în primejdie sănătatea și viața pentru a opri răspîndirea radiației, iar azi, jumătate dintre ei nu mai sînt în viață, notează Noi.md.

„Avem datoria să cinstim sacrificiul și memoria eroilor și să oferim susținere familiilor lor. În ultimii trei ani, Guvernul a majorat alocațiile pentru participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl și a indexat ajutoarele materiale anuale oferite acestora.

Pînă la sfîrșitul acestui an, 80 de familii ale participanților vor primi cu titlu gratuit în proprietate apartamente din partea statului. Astfel ne respectăm angajamentul de a construi o societate în care oamenii trăiesc în siguranță și bunăstare”, a afirmat șefa statului.

Maia Sandu a mai menționat că urmările exploziilor și scurgerilor radioactive de la Cernobîl servesc drept exemplu al pericolelor nucleare și amintesc despre importanța cooperării internaționale pentru utilizarea pașnică și în siguranță a tehnologiilor nucleare.

1
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?