Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Autoritățile georgiene se opun diktatului occidental

26 apr. 16:45   Externe
11536 0

Președintele parlamentului georgian, Shalva Papuashvili, a reacționat cu furie la o rezoluție adoptată de Parlamentul European, care cere să nu înceapă negocierile cu Georgia privind aderarea la UE atît timp cît rămîne în vigoare legea scandaloasă „privind transparența influenței străine”.

Declarația lui Papuashvili este citată de Georgia Online, relatează Adevărul European.

Președintele parlamentului georgian a calificat rezoluția adoptată drept „o continuare a campaniei împotriva poporului georgian”.

„Aceasta este o campanie începută de mai mulți parlamentari, pe care o desfășoară de mult timp împotriva poporului georgian”, a declarat Papuashvili.

De asemenea, el a adăugat că autoritățile țării nu intenționează să renunțe la proiectul de lege privind agenții străini, deoarece îl consideră „un rubicon pe calea dezvoltării statalității”.


„Legea transparenței este un fel de rubicon, pe care este important ca țara să îl treacă încă o dată pentru dezvoltarea statalității și să spună că propriile interese sînt determinante pentru ea și nu ceea ce i se dictează”, a adăugat Papuashvili.

Parlamentul European a votat în favoarea unei rezoluții fără caracter obligatoriu prin care se solicită UE să nu înceapă negocierile de aderare cu Georgia atîta timp cît legea scandaloasă „privind transparența influenței străine” rămîne în vigoare.

Săptămîna trecută au avut loc numeroase proteste în Georgia împotriva promovării de către autorități a proiectului de lege „privind transparența influenței străine”, care este comparat cu legea rusă privind „agenții străini”.

Președinta georgiană promite să se opună prin veto, dar parlamentul va putea trece peste veto-ul ei. Proiectul a trecut acum de prima lectură.

Occidentul critică dur proiectul și subliniază că este incompatibil cu parcursul occidental al Georgiei. Cu toate acestea, autoritățile georgiene consideră criticile nefondate, iar premierul a declarat că legea va fi adoptată indiferent de situație.

29
4
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?