Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Reprezentanții structurilor de forță, convocați la președinție

23 noi. 2015,, 15:50  
1464 6
Шалару: в рядах ИГ есть и граждане Молдовы
Foto: tribuna.md
Problema riscurilor de securitate la adresa Republicii Moldova în contextul amenințărilor teroriste a fost examinată astăzi, într-o ședință specială. În acest scop, președintele Nicolae Timofti i-a convocat pe ministrul de interne, cel al Apărării și pe alți reprezentanți ai structurilor de forță la Reședința de Stat, notează NOI.md.

Potrivit purtătorului de cuvînt al președintelui, în cadrul ședinței a fost examinată situația de securitate pe plan internațional, dar și situația internă, în contextul alegerilor de duminică din Transnistria.

„S-a discutat despre combaterea terorismului și toate măsurile care intră în atribuția organelor de forță, în contextul celor întîmplate în Europa. S-au examinat riscurile de terorism și de alt gen, așa încît instituțiile statului să fie pregătite să acționeze în caz de necesitate”, a relatat Țurcanu.

Potrivit ministrului Apărării, Anatol Șalaru, anumite riscuri de atentate teroriste în țara noastră există, însă ele sînt minore.

„Din cîte am înțeles, avem și noi moldoveni care luptă în Siria și avem mulți străini care se află în Moldova astăzi, deși eu nu cred că există un risc major de atentate în Moldova. Teroriștii și-au atins scopul de a semăna panică în Europa. Nu trebuie să ne lăsăm influențați și să cădem în această capcană, ci să trăim așa cum am trăit pînă acum și să lăsăm toate instituțiile statului să-și facă datoria”, a punctat Șalaru.

Ministrul Apărării a mai anunțat că autoritățile moldovenești au înaintat demersuri tuturor misiunilor diplomatice de la Chișinău, de a nu participa la așa-numitul scrutin legislativ de la Tiraspol. Asemenea acțiuni vor fi calificate drept acte neprietenești la adresa Republicii Moldova, a menționat Șalaru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?