Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Penalizări mai severe pentru vânzătorii stradali

11 noi. 2015,, 17:45  
2587 2

Депутаты ЛП предлагают, чтобы товар, продаваемый без разрешения, подлежал конфискации
Foto: noi.md

Marfa vândută direct pe asfalt de către vânzătorii care nu au autorizaţii ar putea fi confiscată, iar amenzile vor fi mai dure. Mai mult, nu vor fi sancţionaţi doar comercianţii, ci şi cei care livrează marfă acestora.

În premieră, autorităţile publice locale vor colabora cu poliţiştii şi vor intensifica controalele. Acestea sunt câteva dintre prevederile unui proiect de lege întocmit de liberali, care a fost înregistrat în Parlament.

În preajma Pieţii Centrale din Chişinău, chiar pe asfalt zeci de oameni vând produse zilnic. Poţi găsi carne şi lactate, frcute şi legume, deşi nimeni nu poate garanta calitatea acelor bunuri. Mai mult: unii comercianţi sunt surprinşi când cineva întreabă despre calitatea produselor pe care le vând.

Vânzătorii ambulanţi spun că nu au o altă soluţie pentru a supravieţui.

În ciuda faptului că se vând direct pe asfalt şi fără o garanţie a calităţii, sute de oameni cumpără aceste produse.

Poliţiştii susţin iniţiativa deputaţilor liberali. Proiectul de lege urmează să fie aprobat însă de Parlament.

"Dacă se vor înăspri sancţiunile, numărul comercianţilor care vând ilegal se va micşora. Acum, cei care au plătit amendă revin şi continuă să vândă", a afirmat Adrian Jovmir, ofiţer de presă în cadrul Poliţiei municipale.

În nouă luni ale acestui an, poliţia municipală a prescris peste 4.000 de amenzi pentru comerţ neautorizat, în sumă totală de peste 1,5 milioane de lei. Sancţiunile pentru vânzătorii ambulanţi neautorizaţi sunt de la 1.000 până la 8.000 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?