X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Grigorievs consideră că în Moldova schimbarea armată a puterii este puțin probabilă (VIDEO)

30 oct. 2015,, 16:36   Politică
4776 1
Григорьевс: Европеизация Молдовы продолжится при любом раскладе сил (ВИДЕО)
Foto: noi.md
Controversatul tehnolog politic și jurnalist leton Alex Grigorievs consideră că indiferent de configurația forțelor politice după demiterea Guvernului, Moldova respectă cu fermitate vectorul european de dezvoltare. Declarația a fost făcută pentru NOI.md în cadrul Forumului anual de dezbateri la tema integrării europene a Republicii Moldova.

Grigorievs afirmă că Moldova nu are alternativă integrării europene. Totodată, expertul nu poate presupune care va fi configurația forțelor politice după demiterea Guvernului: „Îmi este greu să spun, dacă va reveni la putere cineva din cei care au părăsit arena politică. Dar sînt convins că în Moldova va avea loc curățarea treptată și foarte complicată de corupție. Europenizarea Moldovei va continua cu aceste sau alte persoane”, consideră expertul.

În opinia lui Alex Grigorievs, în Moldova schimbarea armată a puterii este puțin probabilă, deoarece spiritul protestatar din capitală este în descreștere. Expertul consideră că moldovenii sînt foarte pașnici și dispuși la compromis.

Totodată, Alex Grigorievs a declarat că reputația lui de „maestru al revoluțiilor orange” este neîntemeiată și îi provoacă nedumerire. „Nu se știe de ce reprezentanții organizațiilor obștești de peste hotare le provoacă suspiciuni politicienilor. Noi sîntem percepuți ca spioni, organizatori de acțiuni diversive. Am fost acuzat că vin cu regularitate în România și organizez acolo grupuri diversive. În realitate, în cei șse ani de aflare în Moldova am fost în România o singură dată, dar și atunci în calitate de expert”, a declarat pentru NOI.md Alex Grigorievs.

Tehnologul politic consideră că Rusia nu întîmplător a redus finanțarea Transnistriei: „Propaganda rusă are impact negativ asupra procesului de integrare europeană a Moldovei”, este convins Grigorievs.

Forumul de dezbateri la tema integrării europene a Republicii Moldova s-a desfășurat la Chișinău a treia oară și a întrunit cunoscute personalități politice și obștești din Moldova și peste hotare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?