X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

Filmul „Te iubesc, Ion și Doina” va fi proiectat în șapte capitale din lume

30 oct. 2015,, 16:45   Societate
3269 2

Filmul „Te iubesc, Ion și Doina” va fi proiectat în șapte capitale din lume
Foto: flacartv.md

În perioada 30 octombrie – 14 noiembrie, documentarul Leontinei Vatamanu „Te iubesc, Ion și Doina” va fi proiectat în șapte capitale din lume, informează NOI.md.

Astfel, filmul urmează să ajungă la Paris, Roma, Dublin, Atena, Madrid și Londra, precum și peste ocean, la Washington.

„Faptul că filmul va fi proiectat în capitale europene și în SUA îmi dă un sentiment de plenitudine și de satisfacție: cinematografia și cultura din Republica Moldova își găsesc locul pe agenda culturală europeană și nu doar. Am acceptat cu mare bucurie propunerea organizatorilor din fiecare oraș”, a declarat producătorul filmului, Virgiliu Mărgineanu.

„Te iubesc, Ion şi Doina” este un documentar care, dincolo de zborul, creația, curajul și sacrificiile Doinei și al lui Ion, cuprinde durerea și zbuciumul nostru ca popor, într-o nesfârșită luptă pentru valorile și identitatea noastră. E un film despre ei și, în același timp, despre noi, cei ce-i iubim și astăzi, pentru ceea ce au făcut și pentru intensitatea la care și-au trăit viața, lupta, creația. Salut comunitățile de moldoveni din toate localitățile unde va fi proiectat documentarul și sper ca filmul să fie o punte acasă, să-i facă mai puternici și mai uniți oriunde ar fi”, a spus autoarea filmului, Leontina Vatamanu.

Precizăm că astăzi, 30 octombrie, se împlinesc 30 de ani de la trecerea în veșnicie a Doinei și lui Ion Aldea-Teodorovici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?