Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Medvedev: Moldova şi Ucraina nu pot fi în două zone economice libere concomitent

30 oct. 2015,, 12:58   Economie
16165 45
Foto: moneyweb.ro
Prim-ministrul Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat că Moldova şi Ucraina nu pot participa la două zone economice libere concomitent – cu Uniunea Europeană şi CSI. El a menționat acest fapt în cadrul reuniunii Consiliului şefilor statelor CSI de la Duşambe, relatează NOI.md cu referire la presa rusă.

Potrivit premierului rus, decizia Moldovei şi Ucrainei de a pune în aplicare Acordul de asociere cu UE creează dificultăţi pentru cooperarea constructivă. „De nenumărate ori am vorbit că este imposibilă participarea simultană la două zone de comerţ liber – cu UE şi în cadrul CSI, deoarece acest lucru prezintă o premisă pentru reexportul mărfurilor din ţările terţe (europene) sub forma mărfurilor ucrainene şi moldoveneşti”, a spus Dmitri Medvedev.

Prim-ministrul FR a specificat că, pentru a evita aceste riscuri, urmează să se întreprindă anumite măsuri de protecţie. El a reamintit că Rusia deja a adoptat la 1 septembrie 2014 o astfel de decizie în privinţa Moldovei, iar începînd cu 1 ianuarie 2016 va fi ridicat nivelul protecţiei tarifar-vamale vizavi de Ucraina. „Pentru ea, în locul taxei zero, va fi pus în aplicare regimul naţiunii celei mai favorizate”, a menţionat Dmitri Medvedev.

Potrivit lui, în afară de aceasta, asupra Ucrainei, în calitate de ţară care s-a alăturat la sancţiunile antiruseşti, va fi extinsă acţiunea măsurilor economice de răspuns. „Toate aceste acţiuni sînt efectuate în conformitate cu normele OMC şi Acordul privind Zona de Comerţ Liber în cadrul CSI, cu respectarea integrală a procedurilor”, a menţionat şeful Guvernului FR.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?