X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Voronin îl acuză pe Streleț de implicare în scheme frauduloase

29 oct. 2015,, 12:22   Politică
3840 2

Voronin îl acuză pe Streleț de implicare în scheme frauduloase
Foto: sputnik.md

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, i-a adresat o serie de întrebări premierului Valeriu Streleț, legate de activitatea companiei sale, „Bioprotect”, de presupusele loturi de pămînt deținute în regiunea Odessa, dar și despre legătura premierului cu întreprinderea „Cristal-Nord”.

Potrivit lui Voronin, Streleț, împreună cu șeful Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, ar fi pus în aplicare scheme frauduloase de import al pesticidelor.

„Dumneavoastră și Filat, și Victor Ponta cu ce scop ați procurat două hectare de pămînt în Odesa? Cît privește pesticidele pe care le importați. Împreună cu un oarecare conducător al vămii noastre, Balițichi, schimbați aceste invoice-uri și diminuați impozitul, schimbați adresa producătorului, nu indicați corect din care țară importați aceste preparate”, a spus Voronin.

„Foarte multe noutăți aflu astăzi în plenul Parlamentului referitoare la parteneriatul cu Ponta. Dacă ceva visați noaptea, nu spuneți în plenul Parlamentului”, a spus în replică Streleț.

Acesta a mai precizat că informațiile prezentate de liderul comuniștilor nu corespund adevărului și a avertizat că va acționa în judecată pe oricine va încerca să denigreze numele său sau compania pe care a fondat-o. Totodată, premierul i-a cerut lui Vladimir Voronin să prezinte probe în susținerea afirmațiilor sale.

„Nu am absolut niciun fel de alte interese, active, averi care nu ar fi incluse în declarația de avere. Am o singură companie, pe care am fondat-o și la care țin. Și prima afirmație, referitoare la hectarele din Odessa, nu are niciun suport. Cît despre «Cristal-Nord», nu am nicio atribuție. Dacă aveți probe contrarii, sînt gata să fiu cooperant cu orice tip de investigații”, a spus Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?