X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Fotbal: Fostul președinte al federației braziliene a acceptat să fie extrădat în SUA

29 oct. 2015,, 03:00   Externe
2522 0

Foto: agerpres.ro

Jose Maria Marin, fostul președinte al Confederației braziliene de fotbal (CBF), unul dintre cei șapte foști sau oficiali ai FIFA arestați la sfârșitul lui mai la Zurich, a acceptat marți să fie extrădat în SUA, a anunțat miercuri Oficiul federal al justiției (OFJ) de la Berna, potrivit AFP. Din motive de securitate, Elveția nu va oferi nicio informație despre momentul în care deținutul va fi remis.

Jose Maria Marin, în vârstă de 83 de ani, este unul dintre cei șapte foști sau actuali oficiali ai FIFA, arestați la Zurich pe 27 mai și plasați în detenție în vederea extrădării lor, la cererea justiției americane. Aceasta îi suspectează că au acceptat mită în valoare de peste 100 de milioane de dolari.

Cererea formală de extrădare, transmisă pe 1 iulie 2015 de Statele Unite Elveției, este fondată pe un mandat de arestare de pe 20 mai 2015, emis de parchetul districtului Est din New York. Jose Maria Marin este suspectat că a acceptat și împărțit cu alți responsabili mită în legătură cu atribuirea drepturilor de marketing pentru Copa America 2015, 2016, 2019 și 2023 și pentru Copa do Brasil din 2013 și 2022.

Într-o primă etapă, Marin s-a opus extrădării, dar în cele din urmă a acceptat-o marți. Conform legislației internaționale, poliția americană are la dispoziție zece zile pentru a-l prelua și a-l duce în SUA. Jeffrey Webb, fost vicepreședinte al FIFA, a acceptat deja să fie extrădat în SUA. El a fost remis autorităților americane pe 15 iulie. Ceilalți cinci responsabili ai FIFA se opun în continuare extrădării lor. Ei au anunțat că vor face recurs pe lângă Tribunalul penal federal împotriva deciziilor de extrădare luate de OFJ în ultimele cinci săptămâni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?