Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În Transnistria, din cauza pestei porcine africane, va fi restricţionat importul de carne de porc din Ucraina

28 oct. 2015,, 18:00   Economie
4464 2
В Приднестровье ограничат ввоз украинской свинины из-за африканской чумы
Foto: viza.md
Ministerul Agriculturii al autoproclamatei RMN intenționează să intensifice controlul asupra importului de carne de porc din Ucraina. Această decizie a fost adoptată după depistarea cîtorva cazuri de deces al porcinelor, provocate de pestă porcină africană, înregistrată în regiunea Odessa din țara vecină, notează NOI.md.

Autoritățile transnistrene au dispus examinarea mai amănunţită a cărnii de porc importate din regiunile în care au fost înregistrate cazuri de pestă porcină africană. Aceasta va fi efectuată de Comitetul Vamal de Stat al RMN şi Serviciul Supraveghere de Stat pentru prevenirea infectării efectivului de porcine în republica autoproclamată.

Decesul porcilor afectați de pestă porcină africană din regiunea Odessa a fost înregistrat în această săptămână. Gospodăria casnică în care a pătruns maladia se află în satul Kamennoe şi are 630 de capete de porci.

Pesta porcină africană este o boală virală a porcilor domestici și sălbatici. Se transmite prin contact direct cu animalele bolnave și sănătoase, prin intermediul produselor din carne de porc, a căpușelor şi diverselor mijloace (vehicule, la transportarea animalelor).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?