X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Leancă: Avem toate motivele să nu susținem acest guvern

28 oct. 2015,, 10:46   Politică
3394 4

Leancă: Avem toate motivele să nu susținem acest guvern
Foto : gagauzinfo.md

Grupul parlamentar condus de Iurie Leancă nu a decis încă dacă va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț. Decizia urmează a fi luată la ședința Biroului politic al Partidului Popular European, a anunțat Leancă, citat de NOI.md.

„Auzim în ultimele zile declarații extrem de contradictorii din partea celor din PLDM și PD. Este important să vedem cum se vor comporta cele trei componente ale Alianței. Acest guvern a contribuit la discreditarea nu doar a obiectivelor de integrare europeană, dar și a tot ce înseamnă actul guvernării. Ați auzit despre vreun plan anticriză? Ați văzut timp de 100 de zile să propună vreun plan de luptă cu corupția? Avem toate motivele să nu oferim un vot de sprijin acestui guvern și acestei guvernări per ansamblu”, a explicat Iurie Leancă.

Totodată, liderul PPEM este de părere că demiterea Guvernului în această perioadă generează riscul formării unei coaliții de centru-stînga sau de declanșare a alegerilor anticipate.

Politicianul a mai anunțat că ar putea accepta să se alăture coaliției de guvernare, doar în condițiile în care aceasta va fi resetată. „PPEM nu poate să facă coaliţie doar cu PL şi PDM, nu ne ajung voturi pentru o majoritate parlamentară, dar ştiu că sînt oameni foarte cumsecade în PLDM. Nu este un secret că port discuţii cu mulţi dintre ei privind aderarea la PPEM. Fac şi acum un apel către ei. Este nevoie de o resetare serioasă a alianţei de guvernare proeuropene”, a adăugat liderul PPEM.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț înaintată de deputații socialiști și cei comuniști urmează a fi examinată joi, în plenul Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?