X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Leancă despre reținerea lui Filat: Dacă nu vor urma și alte învinuiri, este o luptă politică

28 oct. 2015,, 10:13   Politică
3496 1

Leancă despre reținerea lui Filat: Dacă nu vor urma și alte învinuiri, este o luptă politică
Foto : susanin.ua

Deocamdată nu este clar dacă reținerea lui Vlad Filat este un început real de luptă împotriva corupției sau o altă expresie a justiției selective din Republica Moldova. De această părere este liderul PPEM, Iurie Leancă, care s-a referit la acest subiect în cadrul unui interviu pentru Realitatea TV, notează NOI.md.

Deputatul afirmă că a fost surprins cînd procurorul general a cerut ridicarea imunității parlamentare a lui Vlad Filat, dar în același timp, nu a exclus că un astfel de scenariu este posibil.

„Acest eveniment pentru mine are o conotație dublă, pe de o parte cea personală – într-adevăr am fost colegi și prieteni, am activat împreună, am avut obiective comune, în același timp este dimensiunea politică. Am reamintit în plenul Parlamentului că am plecat din PLDM în mod special din cauza domniei sale. Acum putem vedea că lucrurile au evoluat firesc. Rădăcinile au apărut nu acum, dar mult mai devreme”, a explicat fostul premier.

Liderul PPEM se arată convins că în schemă frauduloasă de la BEM sînt implicate mai multe persoane, care trebuie aduse în fața justiției. În caz contrar, spune Leancă, autoritățile vor confirma suspiciunile că reținerea lui Vlad Filat face parte dintr-un joc politic.

„Totul va depinde de ceea ce se va întîmpla în continuare. Este absolut clar că nu putea doar o singură persoană să dirijeze astfel de scheme. Dacă vom vedea și alte sentințe pronunțate, dacă se va merge mai departe pe alte sentințe, acuzații, vom vedea că nu este doar un simplu episod în această luptă. Însă, dacă nu vor urma asemenea acțiuni, înseamnă că este o luptă politică, înseamnă că clasa politică nu a însușit nicio lecție”, a adăugat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?