X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Candu acuză PLDM de blocarea procesului de reformare a Procuraturii Generale

27 oct. 2015,, 11:25   Politică
3534 2
Канду: Реформа прокуратуры затягивается из-за депутатов ЛДПМ
Foto: noi.md
Procesul de reformare a Procuraturii bate pasul pe loc din cauza deputaţilor liberal-democraţi care blochează votarea proiectului de lege în Parlament. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, la emisiunea Fabrika din platoul Publika TV.

"Avem pentru lectura a 2-a în Parlament cu întârzieri, stă pe laiţă Legea Procuraturii care a trecut toate expertizele internaţionale şi cele mai bune expertize ale Comisiei de la Veneţia. Colegii din PLDM de jumătate de an blochează examinarea si aprobarea acestei legi care presupune reformatarea sistemului Procuraturii şi independenţă procurorului faţă de toţi factorii politici", a menţionat preşedintele Parlamentului.

Şeful Legislativului a spus că prin solicitarea demisiilor procurorului general şi a şefului CNA, deputaţii PLDM nu fac decât să atace procesul de justiţie.

"La ora actuală, potrivit legii, dacă este eliberat procurorul general înseamnă că de mâine numai are cine să vină în Parlament şi să solicite ridicări de imunităţi dacă e necesar. Şi atunci, pe de o parte, ne dorim sincer investigarea fraudei bancare, pe de altă parte punem presiune pe instituţii", a explicat Candu.

Reforma procuraturii este un angajament pe care Moldova şi l-a asumat în faţa Uniunii Europene şi a Consiliului Europei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?