X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Jurist: Usatîi a primit înregistrările discuțiilor telefonice dintre Șor și Filat de la PLDM

26 oct. 2015,, 16:05   Politică
5614 7
Юрист: Усатый получил записи разговоров между Шором и Филатом от ЛДПМ
Фото: tv7.md
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a primit înregistrările discuțiilor telefonice dintre ex-președintele PLDM, Vladimir Filat, și primarul de Orhei, Ilan Șor, de la persoane din PLDM. Declarația aparține avocatei Ana Ursachi, informează NOI.md cu referire la adevărul.md.

Potrivit lui Ursachi, Usatîi nu a făcut decît să difuzeze înregistrările convorbirilor dintre Filat și Șor și nu neagă acest fapt. „Legea nu prevede nicio restricţie şi nicio penalizare în privinţa distribuirii informaţiei”, a spus avocata, precizînd că nu ar exista vreo dovadă că aceste interceptări au fost făcute de Usatîi.

„Usatîi a explicat la audierile de la procuratură că informaţiile i-au venit pe suport electronic de la anumiţi oameni din PLDM”, a menţionat Ursachi. Avocata mai spune că în cadrul audierilor lui Usatîi, organele de drept au primit mai multe detalii privind ilegalităţile pe care le-ar fi comis unii demnitari. Renato Usatîi explică acest lucru prin faptul că este un lider de partid de opoziţie, „iar foarte multă lume care a încetat să-şi mai caute dreptatea prin instanţe ori prin procuraturi vine şi-i aduce aceste informaţii lui Renato Usatîi”. Ar fi vorba de informaţii despre Ghimpu, Filat, Șor, bănci etc.

„Epopeea abia începe. Presiuni asupra lui Usatîi vor mai fi, la fel cum se fac presiuni şi asupra tuturor politicienilor care sînt indezirabili lui Plahotniuc. Eu îl învinuiesc în mod direct doar pe el de tot dezastrul care se întîmplă în ţară, de capturarea justiţiei, care oferă foarte rar asemenea satisfacţii precum a fost cea de azi (25 octombrie – nota red.)”, a spus Ursachi.

Renato Usatîi a fost eliberat din arest duminică, 25 octombrie. Politicianul s-a aflat în izolator de vineri, 23 octombrie, după ce a fost reținut în Aeroportul Internațional Chișinău.
Procurorii l-au acuzat pe Usatîi de violarea dreptului la secretul corespondenţei, după ce politicianul a publicat înregistrarea convorbirilor telefonice dintre ex-premierul Vladimir Filat și primarul orașului Orhei, milionarul Ilan Șor, care figurează în dosarul furtului miliardului din sistemul bancar al țării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?