Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Plahotniuc a fost aseară la Timofti

24 oct. 2015,, 12:00   Politică
7253 2
Плахотнюк встретился с Тимофти
Foto: actualitati.md
Controversatul afacerist şi oligarh Vladimir Plahotniuc a avut o întrevedere cu preşedintele Nicolae Timofti. Informaţia a fost confirmată pentru Jurnal TV de surse confidenţiale din cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate. La rândul său, purtătorul de cuvânt al şefului statului nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat întâlnirea, sugerând că ar fi vorba despre discuţii private.

Potrivit informaţiilor oferite de SIS, Vladimir Plahotniuc, însoţit de bodyguarzi, a intrat la Preşedinţie în jurul orei 19:00. Întrevederea dintre şeful statului Nicolae Timofti şi Vladimir Plahotniuc, care în prezent nu deţine nicio funcţie în stat, ar fi durat 20 de minute. Fiind contactat pentru a preciza subiectul discuţiilor, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Vlad Ţurcanu, a declarat că el nu comentează decât întrevederile oficiale şi că nu e de competenţa lui să le comenteze pe cele private.

Întrucât nici alţi angajaţi ai preşedinţiei nu au binevoit să ofere informaţii la acest subiect, Jurnal TV l-a contactat direct pe şeful statului, care însă a refuzat să discute cu reporterul.

Jurnal a încercat să afle detalii şi de la oligarhul Vladimir Plahotniuc, cel care nu mai deţine nicio funcţie în stat şi nici membru de partid nu mai este, după ce s-a autosuspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat. Acesta nu a fost de găsit nici la Global Business Center, nici la hotelul Nobil, acolo unde are birouri. Contactat telefonic, fostul deputat l-a felicitat pe reporter pentru insistenţă, i-a mulţumit, însă nu a vrut să spună nimic.

Întrevederea dintre şeful statului şi oligarhul Vladimir Plahotniuc are loc în contextul în care de decizia preşedintelui Nicolae Timofti depinde soarta directorului CNA Viorel Chetraru. Pe masa înaltului oficial se află demersul premierului care a cerut eliberarea din funcţie a lui Chetraru, dar şi o modificare legislativă votată în regim de urgenţă în Parlament, la iniţiativa Partidului Democrat, cu votul PD-PCRM-PSRM privind trecerea CNA-ului din subordinea Guvernului în cea a Parlamentului, astfel încât doar deputaţii să-l mai poată demite pe şeful acestei instituţii. Premierul Valeriu Streleţ şi-a motivat demersul prin rezultatele slabe în lupta anticorupţie şi abordarea selectivă în instrumentarea dosarelor, sugerând că Viorel Chetraru ar fi controlat de oligarhul Plahotniuc.

Precizăm că şeful de la CNA are relaţii de rubedenie cu persoane influente din PD. Tatăl acestuia, Anatol Chetraru, este membru al Partidului Democrat. Anterior preşedintele Parlamentului Andrian Candu, care este finul de cununie al lui Plahotniuc, i-a sugerat şefului statului să respingă solicitarea lui Streleţ, care în opinia sa ar fi una abuzivă. De menţionat că Nicolae Timofti nu va mai putea să dea curs solicitării premierului în cazul în care va promulga modificarea legislativă votată ieri în Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?